2010. október 1., péntek

A jog barátja

Kedves barátaim!
Ma Malvin napja van, és ennek a névnek a jelentése nagyjából azt jelenti: a jog barátja.Isten éltesse hát a Malvinokat, és a jog barátait. Kevesen vannak. Ritka a név. Kevés a törvénytisztelő.Ez egyrészt a statisztikákból tudható(név), másrészt a híradásokból (törénysértések).Nem árulok el nagy titkot, amikor azt mondom, szinte példátlanul mocskos a 2010-es önkormányzati választási időszak. A plakátháborúról már nincs értelme írni, mert látjátok. De Ti, akik még hordozzátok magatokban a demokrciába vetett hitet, kérlek ne tépkedjetek, és ne gyűlölködjetek, mert akkor olyanokká váltok, mint a megroppantott gerincű pártkatonák. Nekünk az utca jobb és baloldalán élőknek gyűjteni kell az erőnket a pártatlan összefogásra. Hitegetésből bőven kijut. Hazugság, ha azt mondják, ha holnap X vagy Y lesz a polgármester, akkor majd megújul a lakásod, kicserélik az ajtód vagy ablakod. És mi van a szomszédoddal? Azzal, aki becsületesen dolgozik, s reméli, hogy ő tisztességesen boldogul. Volt már vízöntő-korszak, de itt évtizedek óta gazemberéria van. Egymásra mutogatós mocsok.Milliókkal feltuningolt katyvasz, ahol a kisemberekneknek csak a kereskedelmi tv-k mesevilága jut.A politikai retusált celebek, akik együttérzők, őszinték, akiket még véletlenül sem csak a plakátokról ismerünk...itt élnek köztünk, mint az idegenek. A nagyok. A kijelöltek. A másikat letaposók. Barátok közt vannak. Nagy a haveri kör. Nagy a lóvé. A plakátarcokra, harcokra is. Ez nem valódi megmérettetés. Ez szint alatti produktum.Gyalázat, hogy a lakó a rendőrségre rohangál, mert oda az éjszakai nyugalma.Gyalázat, hogy az idősek hónapjának kezdetén oda a nyugdíjasok biztonsága.Gyalázat, hogy az utcán már átmenni sem tudsz, mert a kátyúban kibicsaklik a lábad.Gyalázat, hogy a kerületben van szülő, aki eladja leánygyermekét.Gyalázat, hogy a hátrányos helyzetű anyáknak nincs esélyük a továbbtanulásra.Gyalázat, hogy civil szervezetek vannak a csőd szélén.Gyalázat, hogy kívülről jött pártkatonák döntenek sorsok felett.Gyalázat, hogy a tudásnak és a becsületes munkának nincs becsülete.Gyalázat, hogy összefogás helyett a megosztásra törekednek.Gyalázat, hogy el akarják hitetni, hogy csak akkor lesz jobb, ha logókra szavaznak az emberek.

Egy körzet sorsa az ott élőkön múlik.Egy körzet fejlődéséért az ott élők tehetnek.Ez a körzet az enyém, a tiéd, a miénk.Fogjunk össze asszonytársaim, és ti kedves férfiak. Fiatalok és keésbé fiatalok.Rengeteg a feladatunk, mert mi itt élünk, itt élnek a szüleink, a gyerekeink.Függetlenül a politikai szlogenektől, egymástól függünk.

Egy ember, aki itt él, itt bizonyított. Egy ember, aki nem csak beszél, cselekszik is.VELETEK. ÉRTETEK. KÖZÜLETEK.SZAVAZZATOK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése