2011. augusztus 26., péntek

Szutyok 2.

Igazak voltak a hírek... folytatja a kerületi fidesz a leszámolást.
Kedves barátaim!
Tegnap azt írtam nektek, hogy az én ügyem csak részben politikai ügy. Nos ebben tévedtem.
Az egyik napilap -melynek a nevét nem kívánom leírni -, címoldalán az szerepel, hogy Hunvald Németh Pétert is jól tartotta, illetve hogy kerületi tízmilliók jutottak a Népszava főszerkesztőjének.
A cikk személyemre is kitér - jóllehet engem senki ettől a médiumtól semmilyen formában nem keresett, tehát az újságírói szakmai minimumot sem tartotta be a lap -, és súlyosan megpróbálja manipulálni a közvéleményt.
Részlet a cikkből: Közeli munkatársa (Németh -nek B.E.blog) Kaczvinszky Barbara főszerkesztő-helyettes, szerkesztő-műsorvezető 2006 és 2011 közötti időszakban bruttó bérként összesen 14 millió forinthoz jutott az Erzsébetvárosi Média Nonprofit Kft.-től. Némethék így ezekben az években több mint 39 millió forint közpénzért dolgoztak a kerületnek. Németh Péter és Kaczvinszky Barbara szerződését a tavaly októberi választások utáni rendkívüli testületi ülésen született határozattal felmondták Erzsébetvárosban....
Mivel az új összetételű közgyűlés bontotta fel szerződését felmerül a kérdés, vajon valamiképpen köthető-e ehhez, hogy az általa vezetett Népszava különösen gyakran foglalkozik az új erzsébetvárosi vezetés vélt vagy valós ügyeivel...
Nos ennyi lenne a részlet, s mivel érintett vagyok meg kell szólalnom a nyilvánosság felé.
Ez az írás a közvélemény felé azt sugallja, hogy milliókat kerestem, kvázi csak úgy hozzájutottam a pénzhez.
A tények:
Kitüntetéses szakirányú diplomáimal (PPKE Vitéz János Római Katolikus Főiskola) ténylegesen műsorokat vezettem. Az elmúlt években több mint ezer adást szerkesztettem. Adásaimat megtisztelte többek között Boross Péter volt miniszterelnök, Gémesi György, Szabó Iván, a kormány honlapjának jelenlegi főszerkesztője, számos politikus, egyházi vezető, kisebbségi képviselő, helyi, és országos civil szervezet vezetője,. Hosszú lenne a sok ezer meghívottat felsorolni.  Tőlem indult el többek között a közhasznú roma zenekar ötlete és a karitatív Klauzál téri gyermekprogram.
Az erzsébetvárosi televízió a munkahelyem volt, tehát nem csak úgy osztották a pénzt, mint a kerület lakóival nem kommunkáló  egyes képviselőknek, az állítólagos tanácsadókat adó tanácsadóknak.
Most hogy írok, kicsit mókásnak tűnik, hányszor igazgattam egy-egy beszélgetés előtt Vattamány Zsolt nyakkendőjét, hogy ne álljon csálén... Igaz, ő a honlapjára főképp csak a Kun Béla unokájával folytatott beszélgetéseit rakta fel.
És most a milliók... igen szépen hangzik az a bruttó 14 millió 446 ezer 690 forint. Sok pénz. Hány évre is?
Lebontásban a minimálbér összege meg az echo, ez havonta nettó 205 ezer forint volt. Minimálbérem "természetesen" nem felelt meg a diplomás minimálbérnek, hanem a legalsó összeget jelentette. Ezt az összeget, tehát beleértve az alapfizetést az évek során nem emelték.  A televízióban egyébként pozíció ide vagy oda, még egy székem sem volt. A saját telefonomat, a saját számítógépemet használtam. Ehhez semmilyen költségtérítést nem kaptam. Se szimplán, se duplán. Fodrász, és kezdetben a ruha költség is engem terhelt. Szabadságon 2010 augusztusáig egyáltalán nem voltam (Igaz, a korábbi ügyvezető, aki jellemzően ritkán látogatott be a tv.-be, 2009 decemberére "lepapírozta", jóllehet élőadásokat vezettem a hónapban.), akkor is csak azért mert függetlenként, helyi lakosként, Erzsébetvárost szerető emberként elindultam képviselőjelöltként. Ehhez semmilyen támogatásom nem volt, én voltam az egyetlen plakát nélküli ember. .. A miérteket már leírtam korábban, tehát nem ismételném magam. Mindössze csak annyi, hogy nyilván így szembe mentem a későbbi győztesekkel, és a későbbi vesztesekkel.
Bár a legnagyobb vesztes Erzsébetváros.
Szóval kérdezhetném, hogy a Fidesz bosszújának tekinthető-e a szakmai indoklás nélküli elbocsájtásom?
A cikkben megjelentek ugyanis most már nyilvánvalóvá tették számomra , hogy nem egyszerűen hibáztak, hanem politikai szándék van a szerződésem megszűntetése mögött. A ténylegesen elvégzett munkáért járó, évek során kifizetett bérek összeadásának ugyanis semmi köze nincs ahhoz, hogy  Erzsébetvárosban valami bűzlik. ( No nem csak azért mert soha nem látott mocsok van az utcákon, illetve mert  megszüntették a közterület- felügyeletet.)
Egyébként az érdekesség kedvéért javasolnám, hogy nézzék meg annak a fidesz-közeli operatőrnek a fizetését, aki megbízott fősszerkesztőként tevékenykedett decembertől, illetve hogy mennyi volt a korábbi és a jelenlegi ügyvezető honoráriuma. Szeretném azt is tudni, hogy Gazsó L. Ferenc és cége milyen kapcsolatban állt tavaly október, november, decemberben az önkormányzat média cégével? Az ő nevével fémjelzett, a televízióban sugárzott műsorokért - melyek például a könnyűszerkezetes házakat és a mobilgátakat reklámozták - kapott-e bármilyen díjazást, illetve, hogy ezeknek a műsoroknak mi közük van a kerületünkhöz, ahol tudvalevő, sem mobilgátakra sem könnyűszerkezetes házakra nincs szükség?!
Érdekelne továbbá, hogy milyen indoklással, és milyen körülmények között szüntették meg a szerződésem.  Kíváncsi vagyok arra, hogy a néhány napja született megállapodásom után mi ez a viharos gyorsaság az adataim közzétételére, talán csak nem az, hogy az önkormányzat ellen indított perem most éppen leállt? 
Kérdésként vetődik fel bennem, hogy a tanácsnokok közalkalmazottként való foglalkoztatása mennyibe kerül?
Kérem, mielőbb hozzák nyilvánosságra a Berki Béla fideszes képviselő által havi 400 ezer forintért adott tanácsokat, beleértve azokat a tanulmányokat, amelyeket a képviselő az elmúlt hónapokban készített.
Fontos lenne, ha az erzsébetvárosiak megtudhatnák azt is, hogy a korábban a kerületünkben fideszes képviselőként tevékenykedő Becskei Kovács Barbara mely nem önkormányzati tulajdonú házakkal folytat kommunikációt a Bimage nevű cégén keresztül., s ezért a feladatért valóban több százezer forintot kap-e.
Van-e szerződése a Főkert Zrt.-vel Erzsébetvárosnak, és ha igen, miért irtották ki a köztereinken a virágokat?
Miért lehetetlenítették el a Klauzál téri gyermeknapokat, melyek sok száz rászoruló apróságnak szereztek felhőtlen örömet?
Mivel magyarázzák azt, hogy több száz erzsébetvárosi gyermek az idei tanévet már nem a kerületünk iskoláiban kezdi meg?
Szeretném azt is, ha az önkormányzat által kötött valamennyi szerződést feltüntetnék a közpénzből fizetett, megújított honlapon.

Én ezekről is szeretnék abban a sajtóorgánumban olvasni, amelyik most a valós tények helyett, ártatlanok sárdobálásába kezd. Valószínű azonban, hogy ezekről ott nem szabad írni....
És még valami, a cikk sejtelmesen főszerkesztő közeli munkatársként aposztrofál.
Nekem nincsennek titkaim. Van egy közös gyermekünk Németh Péterrel, akire nagyon büszke vagyok. S a pontosítás végett, Németh Péter nem a Népszava főszerkesztőjeként kapott tízmilliókat, hanem műsorkészítőként. Ezt az egész kerület láthatta, sőt a Fidesz számos vezetője - amíg szükséges volt számukra -, előszeretettel volt a vendége.
Igen a hajdani erzsébetvárosi televízió munkatársai nem a lakájsajtót képviselték, hanem igyekeztek minden oldalt megszólaltatni. Ez ma nem jellemzi a helyi médiát. Az ellenzéknek coki. Élőadás nincs. Problémák a szőnyeg alá söpörve. De azért a Helyi Témának is 70 millió jut egy évre. Ja és a magánélet sem volt terítéken, pedig nyilván minden oldalról lehetett volna találni.izgalmas bulvártémát.
De nem szeretném mélyebben firtatni senkinek a magánéletét, mert tényleg lehet kombinálni például arról, hogy melyik politikus veri a feleségét, vagy ki az, aki a saját neméhez vonzódik, esetleg ki hány szeretőt tart és mennyiért.  Nyilván a politikailag más oldalon álló házastársak esetében is sok mindenről lehet írni. Esetemben nyilván a cikk sejtelmes "közeli" jelzője, valami szégyenteljes kapcsolatra kíván célozni.
Ezt határozottan visszautasítom. A párválasztásban sem a politikai hovatartozás, sem az anyagiak nem befolyásoltak soha. A szívemre hallgattam. S lám az egyik gyermekem apja jobbra húz, a másik meg balra. S ettől nekem szégyenkeznem kellene? A filmjeimet nem ők rendezték, a munkámat nem ők végezték, a kitüntetéseim nem ők kapták. Persze ma Magyarországon egy nővel mindent meg lehet csinálni...

Szégyen és szutyok, amit tisztességtelen módon sugallni kíván a nevemet megemlítő iromány. Felrúgja egy védtelen  gyermek lelki békéjét, aljas módon, politikai szándéktól vezérelve sározza be galádul a szüleit.

Azért pár kérdésem még maradt így a végére...
Emlékszik-e ennek az ominózus lapnak a főszerkesztője, hogy jelen sorok írójának hogyan tett ajánlatot, hogyan alázta meg női és emberi mivoltában a kilencvenes évek elején? Hogyan próbálta rávenni, hogy egy könnyű menetért cserébe munkát kínál neki akkori munkahelyén a rádióban?
Lehet már elfelejtette, lehet hozzászokott a nemtelen módszerekhez... Nem tudom.  Túl lehet ezeken lépni, mert sok szutyok volt, van, lesz a médiában. Javaslom, olvassa Illyést....S jól jegyezze meg: Makulátlan a céda, mocskos a szűz.
Innen is üzenem, hogy büszke vagyok arra, hogy sem a cikket közlő lap főszerkesztőjének, sem hasongerincű társainak nem lettem  sem közeli munkatársa, sem mása.
Tudja, ahhoz férfinak kellett volna lenni, nem csak annak látszani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése