2011. április 26., kedd

Mentsük meg a Janikovszky iskolát és a Dobsulit!

Erzsébetvárosiak!
Hónapok óta írok nektek az iskola bezárásokról. Hónapok óta kérek mindenkit, hallassa a hangját, ha úgy érzi becsapták. Teljesen egyértelmű ugyanis, hogy az erzsébetvárosiakat becsapta az új vezetés, amikor párbeszédet ígért az itt élőkkel, az itt működő intézmények vezetőivel, a civilekkel. Párbeszéd nincs. Csak néhány soros levélféle becsületes pedagógusoknak, amelyben közlik, ennyi volt. A szülőket, gyerekeket még erre sem méltatják. A janikovszkysok és az őket támogató civilek a mai napon összefogtak, hogy megmentsék az iskolát. Az iskola nagyterme zsúfolásig megtelt felháborodott szülőkkel, gyerekekkel, lokálpatriótákkal, régi diákokkal, és a most beiskolázott apróságok szüleivel. Az igazgatónő ismertette az önkormányzattól kapott irományt, amelyet "természetesen" nem Vattamány Zsolt polgármester írt alá.
Igaz az is, hogy az önkormányzati képviselő csak egy volt jelen, ő viszont nem akarta a politikát a történetbe belekeverni, és saját magát sem. Tehát megbújva hallgatott. Pedig nem kétséges itt bizony pártérdekek dominálnak. Mi mással magyarázható, hogy egy sikeres iskolát kiürítenek, pedagógiai programot sutba dobnak, hatástanulmány helyett három oldalas fércművet produkálnak? Ja és azt is mondják, hogy igenis Erzsébetváros iskolaváros lesz, hiszen a Dohány utca 32. szám alatti épületet is átadták oktatási célokra egy zsidó szervezetnek.Szerintem azonban ez egy sajátos értelmezése az iskolavárosnak.No persze lehet az országos tendenciáról, a csökkenő gyermeklétszámról beszélni. DE ebben az esetben mindez hablaty, hiszen a Janikovszkyba többszörös volt a túljelentkezés. Vannak olyanok, akik politikai bosszút emlegetnek, mondván Gál György gyermeke is ebben az iskolában tanult. Na és akkor mi van? Ártatlan gyermekeket büntetnek? Pletyka szinjén kikezdik az igazgató asszony magánéletét, hát ahhoz meg kinek mi köze? Egyáltalán, ilyen komoly kérdésekben ezek csak a valóban bosszúszomjas embereket motiválhatnak.
A probléma ott kezdődik, hogy az itt megválasztott képviselők többsége nem is ismeri a kerületet. Nem tudni tehát, hogy egy túlbuzgó megfelelni vágyó fejében pattant ki az iskolák bezárásának a gondolata, vagy valódi poltikai leszámolásról van-e szó. Esetleg felsőbb utasításról. Beszélik azt is, hogy a Facultas kaphatja meg az épületet, de még egyházi intézmény is szóba jöhet. Mindez egyébként ebben a stádiumban még lényegtelen. Az iskolát minden lehetséges eszközzel meg kell menteni. A jövő héttől demonstrációk kezdődnek, és a szülői munkaközösség tagjai keresik a jogi lehetőségeket az elbaltázott, embertelen döntés végrehajtásának megakadályozására.
MI ERZSÉBETVÁROSIAK, FOGJUNK ÖSSZE AZ ISKOLÁINK MEGMENTÉSÉRE!
A KÉPVISELŐKET FELSZÓLÍTJUK, HOGY TEKINTSÉK MEG AZ ISKOLÁT, FOLYTASSANAK PÁRBESZÉDET AZ ITT ÉLŐKKEL, NE PÁRT SZEMPONTOK ALAPJÁN DÖNTSENEK, HANEM A VALÓDI SZAKMAISÁG LEGYEN A MEGHATÁROZÓ!
NE VEGYÉK EL AZ ERZSÉBETVÁROSI GYEREKEK JÖVŐJÉT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése