2011. április 27., szerda

EL A KEZEKKEL A JANIKOVSZKYTÓL

ERZSÉBETVÁROSIAK FOGJUNK ÖSSZE ISKOLÁINKÉRT!
A JANIKOVSZKY ISKOLA BEZÁRÁSA NEM GAZDASÁGI ÜGY, HANEM ERKÖLCSI KÉRDÉS.

Néhány döbbenetes információra bukkantam kedves barátaim. Ezek nem titkosak, bárki utánna kereshet.
Egyes hírek szerint az erzsébetvárosi fideszes vezetés a Janikovszky Éva iskola épületét a Facultas Alapítványi iskolának kívánja átadni. A Facultas kurátora (intézményvezetője?) dr. Tóth Tibor.
Kérdés: Ez az úr azonos-e azzal a dr. Tóth Tiborral, aki a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet vezetője?
Ez a kérdés azért érdekes, mert nemcsak Pálffy István KDNP-s országgyűlési képviselő felesége dolgozik a Nemzeti Erőforrás Minisztérium háttérintézményénél, hanem Erzsébetváros fideszes polgármestere, Vattamány Zsolt is. Erről a sajtó januárban részletesen beszámolt.

Pálffy neje, Tóth Judit pályázat nélkül lett kommunikációs és marketingmunkatárs a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetnél.
A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény a pályázat mellőzését ritkán engedi meg, ez alól az egyik kivétel éppen az, ha a biztonságos munkavégzéshez és szervezéshez szükséges az azonnali kinevezés.
Az intézet főigazgatója egyébként az a Tóth Tibor, akivel korábban egy alapítványnál dolgozott együtt Pálffy.

Míg Pálffyék nem örültek annak, hogy kitudódott az ügy, más politikus büszke a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetnél végzett munkájára. A VII. kerület polgármestere honlapján tette közzé a Helyi Téma hírét, melyben az önkormányzat szóvivője tudatta: főtanácsadóként Vattamány Zsolt is az Intézet alkalmazottja - igaz, csak "másodállásban" és "szociálpolitikai, család- és ifjúságpolitikai kérdésekben" nyújtott segítségéért semmilyen juttatást nem fogad el.

A Facultas honlapján található fotókon jól látszik, hogy polgármester urunk nem sokkal a Janikovszky gimnáziumának megszüntetéséről szóló döntés előtt a Fővárosi Nagycirkuszban megtartott facultasos szalagavatón mondott ünnepi beszédet decemberben, míg a kdnp-s politikus, Pálffy (aki a csökkenő gyermek létszámot hozta fel a Janikovszky bezárásának egyik lehetséges okaként) nem sokkal korábban tartott előadást az iskola hallgatóinak. /A Facultas egyébként szakmailag jó hírű iskola. Intézményvezetője kiválóan együttműködött a korábbi városvezetéssel is. S méltatlan lenne hozzájuk, ha belemennének ilyen ügyletbe./
Mindaz helyénvaló persze, hogy a politikusok ott jelennek meg ahol akarnak, és onnan kapják vagy nem kapják a pénz, ahol dolgoznak vagy nem dolgoznak. Ez a kerület számos elhibázott döntést, politikai csatározást látott már. Éppen ezért véget kellene vetni a zsákmányszerzésnek, a haveri körnek való osztásnak. Bízom benne, pusztán a véletlen műve a sok azonosság. Erzsébetváros békét és tisztességet akar. Éppen ezért:
EL A KEZEKKEL A JANIKOVSZKYTÓL!.
IDE NEM KELL TÖBB HAVERI KÖR!
NE VEGYÉTEK EL A GYERMEKEK JÖVŐJÉT!
NEM KELL HOGY MÉG TÖBB ÁLDOZATA LEGYEN A POLITIKÁNAK!.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése