2010. szeptember 22., szerda

Plakátháború

Nem akarok és nem is tudok plakátarc lenni. A hazug szórólapokkal, csalfa ígéretekkel megkreált "személyiség" prototípusa távol áll tőlem. A tükör legyen azok előtt, akik például az álalam kitalált Gondolatkő előtt feszítenek, mintegy azt sugallva az itt élőknek: lám, ezt is én csináltam...Ez őszintén szólva erkölcstelen és gyalázatos. A pártkatonák vegyék már észre, hogy a milliárdokat, amit plakátokra költenek, a házakra, az utcákra, a terekre kellene fordítani. Adni belőle az éhezőknek. Persze ezt eszük ágában sincs észre venni....Én nem a plakátokkal kívánok csatázni, nem a közpénzekből finanszírozott kreálmányokkal vívni. Jobb és élhetőbb kerületet szeretnék. Olyat, ahol a helyben élő szolid levelét nem tépik le a bérragasztók. Olyat, ahol a helyieknek van szava. Nem csak le vannak...
Demokráciánk ismét mély ütéseket kap ezekben a hetekben. Ismét megcsúfolják. Olyanok, akik egy felolvasott levélért már 2006-ban is az újságíró kirúgatását követelték. (Ha kíváncsiak vagytok akkor erről majd bővebben...)
Olyanok, akik sem a tisztességes bal, sem a tisztességes jobboldalit nem becsülik. A független meg különösen problémás, mert kimondja, a király itt is ott is meztelen. A józan kritika vagy a jobbító szándék itt egyenesen bűnnek számít. Tapsolj a pártokkal, és akkor nem kell félned. Ez nekem nem megy, mert a barátaim, a szomszédaim, a lakótársaim nem tagadom meg. S ők bizony nem kockafejjel nézik a világot. Tisztelek fidesz tagot, de szocialistát egyaránt, akadnak barátaim más pártokban is. De ne kényszerítsen senki sem engem, sem mást, hogy megtagadjam, megtagadja bármelyiket. Tudom, az egyik párt arra készül, elfoglalja majd a televíziót, ami szeretett munkahelyem volt sok évig, tudom a másik meg arra készül, hogy büntessen azért, mert nem teszek lakatot a számra a hibáik miatt. Mind ütés a demokráciára.  Mégsem félek. S ti se féljetek. Az erő a szívben lakozik, nem a plakátokban. Én 55 nappal ezelőtt döntöttem, hogy elindulok. Nem bántam meg. A jövő előttem áll. A hitem erős. Köszönet nektek asszonytársaim, meg ti dolgos férfiak.
Van egy ház a szomszédunkban. Egyszerű, kopott, romos. A pincéjében épül a discó, a lakók vízórája meg rácsok mögé került. Pici gyerekkel kell éjszakára máshová menni, mert ha szól a buli, akkor ott bizony aludni nem lehet. A lakók tüntettek, fordultak mindenhová, de válasz helyett, csak azzal szembesültek, hogy néhány méterre a téren lelkes kampánycsapatok hirdetik az igét. De a lakókkal senki sem nézett szembe.
No ez ellen kell küzdeni.

1 megjegyzés:

  1. Egy királyság!
    Én itt születem idestova 40-éve ,a Péterfibe Hortobgyi tanár urnál.Itt jártam oviba ugyancsak a péterfi korház ovijáb.és itt kezdtem a sulit is a helyén ma az Elte egyik sulija van.A klauzáron szereztem az elsö barátaimat ,mellékesen romalány volt Zsákai Viki.Jé csak most jut eszembe nemvolt divat két népcsoportott össze ugrasztani.Én igazán emlékszem a kerületre ahol most is élek ahova gyereket szültem mamár 20 éves.De nem emlékszem arra hogy az emberek igy köpdösték egymást ,tudom emberek járják a házákat és tépkedik a plakátokat fügetlent ,fideszest ,lmpst ,mindegy nekik csak le vele.az már meg se lep hogy a kopogtato cédula be gyüjtése elmult,és azota senki nem jött erre ezért csak neked tudtam megmutatni hogy a ház ahol élek hogy néz ki.Valamikor régen emberek 5 db kertet csináltak a beton rengeteg közebébe gondozhaták ápolhaták gyönyörködhetek benne ,Na most ezt nem teheted a beton az idöfolyamán tönkre ment a virágok elpusztultak a dolgos kezek elmentek már rég, egy szebb békésebb világba .tehát itt egy a fontos a kapukalja hogy plakátott téphesenek.Szomoru vagyok mert én nem igy szeretnék élni .És még valami az én családomban van Mszp ,Fideszes Söt még jobbikos is és mégis szeretjük egymást.A barátaim igen külömbözö emberek van köztük müvész ,munkás ,tanult ésolyan is aki igazi munkás kétkezi!!!!de mindet egyformán szeretem:)Büszke vagyok arra hogy ismerlek .figyelem a munkádat ,le tépik a plakátodat ?Na bum .....neked ne kell plakát mert Itt ÉLSZ szo szerint

    VálaszTörlés