2012. június 5., kedd

Kósa Lajos történelemből elégtelenKósa Lajos az ATV reggeli műsorában többszörösen bebizonyította, hogy történelmi ismeretei egy középiskolás diák szintjét sem érik el. 
Nem átallotta ugyanis azt bizonygatni, hogy a magyarországi zsidóság deportálása Szálasi idején történt, és Horthy csak abban hibás, hogy kinevezte Szálasit. 
Debrecen város polgármestere agresszíven oktatgatta a műsorvezetőt, aki válaszul nagyon elegánsan, tényszerűen közölte vele a németek megszállásának időpontját, a deportálások megindításának kezdetét. Kósa szemmel láthatóan nem akart tudomást venni a tényekről. Miért is tette volna, hiszen nemrégiben emléktáblát avattak Horthy tiszteletére városában, s nehéz lenne választ adnia arra az egyszerű kérdésre, hogy városvezetőként miért nem ismeri sem hazája, sem szűkebb települése történelmét. Kósa Horthy-ismeretei valószínűleg csupán addig terjednek, hogy a kormányzó leállíttatta a budapesti deportálást. No és mi történt a vidéki zsidóssággal? Hová tűnt több mint 4 ezer debreceni zsidó embertársunk a holokausztban? Tudja-e Kósa úr, hogy Horthy kormányzó antiszemitizmusát többször is vállalta, hogy az összes zsidótörvényt tiltakozás nélkül aláírta, hogy a szegényebb zsidókkal szembeni ellenszenvét sohasem titkolta? 
Kósa úr az ATV-ben Szálasi bebörtönzéseit hozta fel Horthy védelmében. Nem tudom konzultált-e Kövér testvérrel erről? Vagy saját butaságának hamvaiba próbált burkolózni? Mi lesz így a kötelező Nyírővel? Mi lesz így a Jobbik kultúrpolitikáját végrehajtó párttársaival? Azt hiszem Kósa urat mindez nem érdekli. Köp egyet az áldozatokra, köp egyet hajdani elődjére, Kölcsey Sándorra, aki tiltakozott a debreceni gettó felállítása ellen. 
Azt hiszem, Kósa úrnak nem kell aggódnia, hiszen a pártja a tudatlanság korát fejleszti tökélyre, s neki ebben jó helye van.

3 megjegyzés:

 1. Kósa, és persze a Fidesz nem foglalkozik a tényekkel.
  Nincs idejük rá!
  Ugyanis a hatalom megtartása nagy energiát vesz el tőlük, és rendkívül időigényes tevékenység.
  Őket az sem zavarja, hogy egyik nap a-t mondanak, másik nap b-t.
  Sőt az sem zavarja őket, hogy a hülyeséget nem lehet megmagyarázni...

  VálaszTörlés
 2. Kósa urat és elvbarátait a tények nem szokták zavarni, illetve "elegánsan" átsiklanak felettük és csak a hatalmuk megtartásának igénye látszik !

  VálaszTörlés