2012. június 8., péntek

Emeld fel a szavad!

Csütörtökön a Baranya megyei Siklós polgármestere a - településvezetők közül elsőként - ,elítélte a Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi elleni inzultust; s egyúttal az ország valamennyi polgármesterét, képviselő-testületét felkérte a csatlakozásra.

Marenics János, a város független polgármestere közleményében azt írta: , "hiszem, hogy ha az ilyen és hasonló antiszemita inzultusok ellen minél több felelős vezető - települési szinten is - felemeli a hangját, akkor visszaszorítható lesz ez a gyűlöletkeltő, kirekesztő magatartás".
A polgármester úr minden szavával egyetértek. Éppen ezért szeretném tudni, hogy Erzsébetváros és Józsefváros polgármesterei miért nem tartották szükségesnek, hogy hasonló gondolatokat fogalmazzanak meg, jóllehet Erzsébetvárosban és Józsefvárosban a zsidóság számos központja van, továbbá a hírek szerint a Főrabbit éppen a Károly körúton érte az antiszemita inzultus?! 

A két önkormányzat honlapján egyetlen mondat sincs, mely elítélné a történteket. Józsefváros honlapján ezzel szemben olvashatunk arról, hogyan búcsúztatták a Nemzeti Sírkertben Nyírő Józsefet, és hogy Józsefváros nevében az alpolgármester koszorúzott.
Én, mint erzsébetvárosi polgár, felszólítom Vattamány Zsolt és Kocsis Máté urakat, viselkedjenek felelős városvezetőként, és emeljék fel a szavukat a gyűlöletkeltés, a kirekesztés, az antiszemitizmus és a rasszizmus ellen!

Kaczvinszky Barbara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése