2011. június 1., szerda

Köcsögözés, lenyúlások...Hát erre ébredsz magyar

Én már semmin sem lepődöm meg. Csípás hajnalokon fejbekólintanak a hírek. Olvasd velem barátom. S ne legyenek kétségeid. Szóval egy hajnali hírszemle, és csak picit Erzsébetváros.

Hát mégis nekik kell...
A Fidesz keszthelyi szervezetének alelnöke, Pálinkás Róbert lett a Helikon Kastélymúzeum új igazgatója.
Júniusban pályázati lehetőségek nyílnak meg, talán ez volt az oka a hirtelen menesztésnek. A volt igazgató leváltása semmiképpen sem lehetett szakmai döntés, mert a múzeum élén eltöltött 27 év eredményei önmagukért beszélnek. Czoma László (aki független képviselő volt a rendszerváltás előtti utolsó, illetve az az utáni első parlamentben) azt mondta, hogy megbízatását másfél évvel ezelőtt "hosszabbították meg", a szakmai bizottság akkor a pályázata alapján bízta meg a Helikon Kastélymúzeum vezetésével.

Törvénytelen iskola bezárás?
A tüntetések és tiltakozó akciók eredménytelensége után most bírósági beadvánnyal, a kormányhivatalhoz eljuttatott törvényességi kifogással és a főpolgármesterhez írt levéllel küzdenek a Janikovszky Éva iskola megmentéséért civilek és Erzsébetváros, illetve a fővárosi önkormányzat ellenzéki politikusai.

"Leköcsögözte" a rendvédelmiseket egy fideszes ügyvéd
"Kriminális csürhének", "proli surmóknak" és "köcsögöknek" nevezte az érdekeikért küzdő rendvédelmi dolgozókat egy fideszes ügyvéd, aki elektronikus levelében "figyelmeztette" Árok Kornélt, a rendvédelmisek demonstrációs bizottságának új elnökét. Az ügyvéd saját bevallása és a közösségi oldalon található profilja szerint tagja a Fidesznek, a Horthy Miklós Társaságnak, a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak és a László Gyula Történelmi Egyesületnek - úgy véli, "ugyanolyan proli surmókból verbuválták össze" a rendvédelmiseket, mint a "szélsőjobb tuskóagyú prolijait".
"Sürgősen felejtsétek el, hogy Ti, az Államhatalommal és a Nemzettel szemben korlátlanul domináns és téveszmésen omnipotens magatartásokat tanúsíthattok, köcsögök: zendülők és lázadók ellen a TEK, a készenlétiek, a honvédség elit kommandósai bevethetőek, s AKI A BEVETÉSI PARANCSOT NEM TELJESÍTENÉ, VALÓBAN BÚCSÚZHAT MINDENTŐL: a személyes szabadságától, a státuszától, a nyugdíjától és a védett jogállásától is!" - olvasható a Hírszerző birtokába jutott levélben.

Hátrányos helyzetűeknek coki
Leállította a tervezett felnőttképzéseket és felfüggesztette a hátrányos helyzetű munkaerő-piaci csoportok foglalkoztatását ösztönző uniós programokat a munkaügyi központokban Czomba Sándor. Sajtóhírek szerint az államtitkár arra utasította a megyei munkaügyi központokat, ne kössenek képzési támogatásról szóló szerződéseket, és függesszék fel az uniós forrásból finanszírozott program foglalkoztatást ösztönző támogatásait is.

Látjátok még nem is írtam magamról, mert a velem történő galádságokra alig jut idő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése