2012. december 19., szerda

Ha óriási karjaim nőnének...

Ha óriási karjaim nőnének, átölelnék mindenkit, aki szegény, kirekesztett, magányos, beteg.
Simogatnám a szomorút, kenyeret adnék az éhezőnek, és szeretetbe oldanám a gyűlöletet.
Tegnap olyan édesanyákkal beszélgettem, akik egyedül nevelik a gyermekeiket. Ismerem őket évek óta, látom, mit küzdenek a megélhetésért, a boldogulásért, egy emberibb jövőért.A könnycseppek morzsolódtak az arcokon, a pénztárcák üresek karácsony előtt. 
Szegénységükért őket nem terheli bűn. Az apróságok előttem nőnek egyre nagyobbá, és arcukon a bánat sűrűn sző hálót. Itt a Klauzál téren már fenyő sincs. Szaloncukrot sem lehet álmodni hozzá. Csillagszórós varázslatok szétmosott huzatokba, lyukas cipőkbe, penészes tűzfalakba bújnak. 
A gáz kialszik. Gyertya világít izzók helyett. 
Egy anya azt mondta, tudod Barbarám, ha egy szelet kenyerem volt, és meg kellett osztanom valakivel, megosztottam. De most nincs, amit megoszthatnék. Jött egy apuka is a beszélgetés közepén. Ő Angliába megy. Majdnem elsírta magát. Egy komoly, dolgos férfi. Mindig dolgozott. De most nem, mert nincs munkája, hiába keres...
Érző emberek egy érzékelten hatalom áldozatai.
Ma azonban a Hét Olajfának sikerült fényt varázsolni valakinek az életébe. Schmuck Andor jelezte felénk, hogy él a Klauzál téren egy magányos, beteg, idős néni, akinek már élelemre sem futja. Bevásároltunk neki, és meglátogattuk. Azt az örömet, hálát, amit érzett, nem tudom szavakba foglalni. Az ölelést, amit tőle kaptunk szeretném szétosztani itt és most, mindenkinek, akinek szíve van.
Ha óriási karjaim nőnének, átölelnék mindenkit, aki szegény, kirekesztett, magányos, beteg.
Simogatnám a szomorút, kenyeret adnék az éhezőnek, és szeretetbe oldanám a gyűlöletet.
Kaczvinszky Barbara
a Hét Olajfa Egyesület elnöke

2 megjegyzés:

  1. Ha elfáradnál, amit nem hinnék- az ölelésben, ha már nem jutnának eszedbe vigasztaló szavak...ha a részvét könnyei elhomályosítják szemeidet, csak szólj-üzenj:-(

    VálaszTörlés
  2. Ha a karod rövid is hozzá, de a szíved hatalmas. :)

    VálaszTörlés