2012. október 30., kedd

MEGFÉLEMLÍTÉS ERZSÉBETVÁROSBAN. A FIDESZ BOSSZÚJÁTÓL TARTANAK A DOLGOZÓK.

Erzsébetváros polgármestere ellen az elmúlt héten feljelentést tettek a Legfőbb Ügyészségnél az Erzsébetvárosi Közterület felügyeletnél történt visszásságok miatt. A dolgozók féltik az állásukat, ezért nem nyilatkoznak a sajtónak, de bíznak abban, hogy beadványuk nyomán az Ügyészség átfogó törvényességi ellenőrzést tart majd, és megakadályozza a további hatalmaskodást.
A dolgozók kirúgástól való félelme egyébként nem megalapozatlan. Erzsébetvárosban az elmúlt két év során gyakorlatilag lecserélték az intézményvezetőket, megszüntették a testületi ülések élő közvetítését, iskolát zártak be, asszisztáltak kerekesszékes ember kilakoltatásához, a lakbéreket pedig közel a duplájára emelték. 
A beadvány számos olyan esetet sorol fel, melyek tipikus példái lehetnek a hatalommal való visszaélésnek. Megemlíti például, hogy abban az esetben, ha az önkormányzat vezetői, vagy azok családtagjaival szemben intézkednek a közterületesek, akkor azt "utóbb úgy kell intézni, hogy befizetés teljesítésére ne kerüljön sor"
Megemlíti azt is a dokumentum, hogy "az iratok leselejtezésével rendszeresen trükköznek". .
A levél azt is tartalmazza, hogy más esetben viszont előfordul az, hogy valamelyik "vezető szól", hogy a közterületesek menjenek ki, és "mindegy, hogy milyen címen" de meg kell büntetni az illetőt.
Kíváncsi vagyok, hogy a beadványnak lesz-e következménye, hogy valóban lesz-e átfogó vizsgálat az ügyben, s ha igen, akkor a hatóság hasonlóan keményen fellép-e, mint például Szabó Zoltán esetében?

3 megjegyzés:

  1. Ez szép. Az a baj, hogy országszerte rengeteg ilyen eset lehet, de nem mernek lépni. Egy ilyen példa kevés. Befullad. Akkor durranna, ha mindenütt megtennék.

    VálaszTörlés
  2. Egy út vezet ebből ki. Regisztrálni, majd voksolni.

    VálaszTörlés
  3. http://szimpla-blog.blogspot.hu/2012/11/anomaliak-promenadon.html

    VálaszTörlés