2011. augusztus 27., szombat

Duplán ad a Fidesz a médiamunkásainak?

Ma egész nap azt szajkózta a Hírtv, hogy én milyen jól jártam, mert 14 millió forinthoz jutottam hozzá.
Hogy miért és mennyi idő alatt, természetesen nem közölték. Szándékos csúsztatás, ócska trükk, tudatos manipuláció.
Nos bruttó 14 millió 2006-tól, közel 1000 adás szerkesztésére, műsorvezetésére. Saját eszközök használatával, költségtérítések és cafetéria nélkül, minimálbérre bejelentve, melynek összege az évek során nem emelkedett. Tessék kiszámolni ebből a nettót, elosztani az eltelt évek számával, és ott az óriási éves jövedelem.
Persze talán az lesz a legjobb, ha összehasonlítjuk a más kerületek médiumaiban felvett jövedelmek összegével. (A tartalmi különbségeket egy más írásban elemezném.)
Először a Rogán Antal vezette V. kerület City Tv-jére gondoltam, tekintettel arra, hogy Erzsébetváros polgármestere Vattamány Zsolt előszeretettel vendégeskedett ebben a televízióban Kun Béla leszármazottjánál, Kun Miklósnál.  Továbbá egy igen érdekes név azonosságra lettem figyelmes. Augusztusban az elszámolási papírjaimat egy Szabó Adrienn nevű hölgy aláírásával kaptam meg, akiről a helyi honlap sehol nem tesz említést, az illető pedig nem tüntette fel, milyen minőségében küldi nekem a levelet. De csak nem lehet valami lótifuti, ha már fontos iratokat biztak rá...Minő véletlen, hogy a City Tv egyik ügyvezetőjét is így hívják. Persze elég gyakori név ez.

Nos a Citytelevízióról júniusban a Népszabadság tesz említést:
A City TV lefedi az V. kerületet, ám működtetése másokéhoz képest kiugróan sokba, évi 120 millió forintjába kerül az önkormányzatnak. ..…ám tény, hogy a kurzusváltások kisebb-nagyobb mértékben ugyan, de nem kímélik a helyi médiumok vezetőit, akiket az új vezetés többnyire igyekszik rövid időn belül lecserélni – a helyi sajtóval egyik oldal sem bánik kesztyűs kézzel. Sok helyen maguk a polgármesterek követnek el hivatali hatalommal való viszszaélést, amikor bekérik a közpénzből fenntartott újság aktuális lapszámát jóváhagyásra.

Az V. kerület sajátosan oldotta meg a problémát Rogán Antal (Fidesz) polgármester 2006-os színre lépésével: híreiket a magánkiadású, kéthetente megjelenő Mai Belváros című újságban adja fel fizetett hirdetésként. A hivatalos tájékoztatás szerint ez jóval költséghatékonyabb forma, mások szerint viszont a városrész igencsak sok pénzt fi zet ezért, ráadásul egy Fidesz-közeli cégnek. A lapot az az Impress-Regio Lapkiadó Kft. adja ki, amelyet bő tíz éve a mai kormánypárt akkori helyi többsége hozott helyzetbe: megbízta az önkormányzat azóta megszüntetett lapja, a Belváros-Lipótváros megjelentetésével, s felruházta a kiadói jogokkal is. A jobboldali többség 2001-es elolvadása után kirobbant médiaháború elsodorta újságot az Impress akkor lényegében magánkiadásba „vette”, Mai Belváros címen. Különös, de a City TV-t üzemeltető önkormányzati kft. ügyvezetőjét, Szabó Adriennt a képviselő-testület pályázattal úgy választotta ki, hogy egyben ő a Mai Belváros főszerkesztője is.

És most nézzük meg a City Tv honlapján feltüntetet adatokat, hogy mennyit keres Szabó Adrienn, illetve a másik ügyvezető, mert ebben a televízióban 2 ügyvezető is van!


CITY TV KFT. VEZETŐINEK JAVADALMAZÁSA:

Puerné dr. Lenkei Mirtill
ügyvezető

Megbízási díj: bruttó Ft 390.000,-

Szabó Adrienn
ügyvezető

Megbízási díj: bruttó Ft 390.000,-

Az üvegzsebnél nincs feltüntetve, hogy a műsorvezetők, szerkesztők mennyi pénzt vesznek
fel. Illetve a Mai Belváros című lapért milyen díjazásban részesül Szabó Adrienn
Tehát maradjunk a közzétett adatoknál.

Kimondhatjuk, hogy Rogánék jól tartják ügyvezetőiket. 

2006-tól  számítva az ügyvezetők összesen több mint 50  millióhoz juthattak  hozzá közpénzből.

Vattamány Zsolt Erzsébetváros polgármestere követi az V. kerületi példát:

Az ügyvezető Gutyán Róbert bruttó havi 510 ezer forintot vihet haza.

Németh Péter, az ETV főszerkesztőjeként és műsorvezetőjeként 7 év alatt  bruttó 24 milliót keresett.

Amennyiben Gutyán  legalább 7 évet eltölt ezen a helyen, és a fizetése nem emelkedik, akkor 7 év alatt  43 millió ütheti a markát.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése