2011. április 22., péntek

Hétker katasztrófa - embertelen, elbaltázott döntések városa

Az, hogy Erzsébetvárosban valami bűzlik, régóta tudjuk. Az, hogy Erzsébetváros helyi vezetésének kevés köze van a kerülethez, régóta nem titok. Az, hogy a fővárosi kerületek közül talán itt történik a legtöbb gyalázat, régóta megéljük. Mi, a valódi erzsébetvárosiak a mai napon a következő kérdéseket tesszük fel a fidesz leggyengébben muzsikáló kerületi vezetésének:
Miért záratják be az iskoláinkat?
Miért nem adják ki a közérdekű adatokat?
Miért szüntetik meg a méltányosságot?
Miért egyoldalú a tájékoztatás?
A személyes adatok védelme miért csak a zembereikre vonatkoznak?
Miért nem tudjuk pontosan a Nefelejcs utcai gázrobbanás okait?
Miért nem fertőtlenítik egy önkormányzati lakásban elhunyt személy lakókörnyezetét?
A kérdéseket sorát kérem mindenki folytassa!
S most a történések.
Az önkormányzati választásokat követően Erzsébetváros szinte valamennyi szakemberét lecserélték. Gyakran embertelen módon jutatták az érintettek tudomására a döntéseket.
Mindezekre persze lehet azt mondani, hogy egyéni problémákról van szó. Azonban most azt kell tapasztalnunk, hogy intézményeinket zárják be, s ezért egy közösség szándékos rombolásáról beszélhetünk. Erzsébetvárosban tudatosan teszik tönkre a gyermekeink jövőjét.
Karácsony előtt az volt a fideszes önkormányzat 'szeretetcsomaga ', hogy a Janikovszky Éva iskola gimnáziumának a megszüntetéséről döntöttek. Most itt a húsvét, s nem a feltámadásról, hanem az egész pályás letámadásról kell szólni. Szerdán ugyanis minden előzmény nélkül a kerület négy iskolájának vezetője kapta meg az útilaput. Július elsejétől megszűnik a munkaviszonyuk, ráadásul a négy intézményt háromba vonják össze. A Janikovszkynak annyi. Az épület felszabadul, ki tudja ki és miért kapja meg.? A Dob utcai kéttannyelvű iskolát meg állítólag felújítják. (Bár, a gyönyörű szeccessziós épület esetleg szállodának is kiváló lehet.)  Sajátos, hogy az önkormányzat a múlt héten mégcsak meg sem említette az összevonásokat.
A kerület vezetése  döntésével kimutatta, hogy semmibe veszi a kerületben élő családokat, nem érdekli őket Erzsébetváros jövője. Magasan tesz gyerekre, szülőre, pedagógusra. Erzsébetváros nem lesz már iskolaváros,többé, csak az elbaltázott, embertelen döntések városa. Minta települése a hatalmi gőgnek, a szegények lenézésének, a tudás leértékelésének. Katasztrófa ez. Mindannyiunké. Ha hagyjuk.
Imádkozom a bűnösökért, mert tudom, bümtetésük nagy lesz egyszer. Az embereket el lehet taposni, de nem lehet pénzt hazudni a zsebükbe. Az iskolákat be lehet zárni, a népet meg lehet félemlíteni. Fiatalt, időset utcára lehet tenni. Öngyilkosságba lehet hajszolni.
De ne feledje senki, a történelemben semmi sem marad következmények nélkül.
Az őskeresztények katakombákban őrízték hitüket. A császárok el akarták tiporni őket.
Ma nagypéntek van. Iskoláinkat keresztre feszítik. A döntnökök, akik maguknak jóságos hívőknek hazudják, a kerszténység legnagyobb ünnepét gyalázzák. A Megváltóra még várni kell.
A dupla költségtérítéses, júdás-pénzesek vesznek majd kindertojásokat.
Csak el ne csapják a hasukat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése