2011. április 6., szerda

Gázrobbanás a Nefelejcs utcában

Kedves barátaim, ma délelőtt gázrobbanás történt a Nefelejcs utcában. Most, hogy e sorokat írom, még keresnek egy embert a romok alatt, és senki nem tudja hogy pontosan mi okozhatta a tragédiát. Az viszont tény, hogy a gáz már nem először követel áldozatot Erzsébetvárosban. Akik itt éltek és élnek, talán még emlékeznek a Vörösmarty utcában történtekre. Ott repült a tető, és idős emberek haltak meg. Azon a házon ma már van tető, de az életeket senki sem hozhatja vissza...Magyarázat meg azóta sincs a miértekre.
Mindannyian joggal félhetünk, mert senki sem beszél az elavult kéményekről, vezetékekről. A városvezetés hallgatott az elmúlt hónapokban ezekről a témákról. A társasházi pályázatok is csak lassan kerültek kiírásra.
Az embereknek meg kenyérre sincs pénzük, nemhogy tető, kémény, meg vezetékek javíttatására. A képviselők meg annyit "dolgoznak", hogy az erzsébetvárosiakra már nem jut idejük. Igaz a dupla költségtérítés se tűnik fel nekik azonnal...Hát igen, a nagy munka meg a választók összes problémája a nyakukba szakadt... Másnak meg a tető. Egészen ördögi és gyalázatos ez az egész.
Délelőtt az orvostól jöttem haza a 78-as trolival. Néztem a Nefelejcs utcai meg a Király utcai házakat. Az ígéretek jutottak eszembe, ahogy a máló vakolatokat néztem. Mellettem egy Akácfa utcai néni panaszkodott, hogy csalódott a pártjában, mert nem teremtettek munkahelyeket, megsarcolják a nyugdíjasokat, kizsigerelik a szegényeket.
A templomnál mindketten leszálltunk. Harangoztak. A néni azt mondta, mond egy imát értem, hogy meggyógyuljak. Ígérem, azon leszek. Ami nem öl meg, az megerősít.
Aztán  találkoztam Marival, a fantasztikus Dob utcai anyukával, aki a postára sietett. Átbeszéltük a világ dolgait. Summázva: távolodunk a békétől. Távolodunk Európától.
Keresztény, jobboldali barátaim csalódottak, a baloldaliak ébredeznek. A függetlenek erősödnek. Tétényi Éva Esztergom független polgármestere gyalog indul a parlamenthez. A szakszervezetek 9-én demonstrálnak. S aztán jönnek a többiek is, akik azt mondják: elég volt. 
A lakáj sajtó ketrecbe önmagát és nem a népet zárja. A törvény tákolmány a társadalmi igazságtalanságokat nem leplezheti. Hazug szavak nem pótolják a tetteket.
Barátaim, ne hagyjátok, hogy még több áldozata legyen a népnyúzó politikának. Ez az ország az itt élőké, s nemcsak az egyharmadosra csökkent párt híveinek hazája. Nyissátok ki a szemeteket, fületeket, s ne forduljatok el a méltatlanul kirekesztett embertársaitoktól. Ne legyen több áldozata gáznak, iszapnak, hitelnek, szegénységnek. Kirekesztő politikának. Nemzeti együttműködés Magyarországon ma nincs, nem is gondolták komolyan, hiszen ez hamar kiderült. Ellenben a nagyonokosnagyzemberek agyagba döngölik a demokráciát.Trágárkodással, esztelen bosszúvággyal, törvénytelenül felvett közpénzekkel, gyűlölködéssel, iskolabezárásokkal,  A nagyzemberek naponta bebizonyítják, hogy az érzelmi intelligenciájuk egy bogáréval vetekszik. A máz már lekopott, csontunkig hatol.
Békét Erzsébetváros

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése