2010. december 15., szerda

Gettó

Adventi időszak. Lélekben készülünk az ünnepre...
Az alapítványi iskolák pedagógusai még nem kapták meg a havi fizetésüket. Dicsértessék...
A hajléktalanok kiűzettetése módszeresen zajlik. /Ma este 6-tól a Blahán tiltakoznak a terror ellen a fedél nélküli emberek/ Jöjjön el a Te országod...
Kolontár zárt övezet. Az állami kármentő alapot átmenetileg befagyasztották. Most, és halálunk órájáig...
Az utcák szuttykosak. A járdán hányadék. A gyerekem megfenyegették az utcán a részegek. Nem volt még éjszaka...Csak azért hogy tudd: akinek nincs mitől tartani, az nem fél. Ha mégis megtámadnak, magadra vess. Minek mentél az utcára....A bűnügyi hírek sugárzását úgyis korlátozzák jövőre. Tehát ha legyilkolnak, a kutya sem fog tudni róla, mert nem fogsz beleférni az időkeretbe. Béke poraidra...
Jövőre a segélyeket csökkentik és a rokkantnyugdíjasok körét leszűkítik.
Az ország karácsonyfája - ha megkésve is -, megérkezett az Országház elé. S végre néhány eladásra szánt fenyő is árválkodik a Klauzál téren. Miképpen a mennyben...
Klárának a roma képzőművészet jeles alakjának beszólt egy senki. A romáknak meg beintettek. Nagyot. December 31. napjával megszünik a Roma Antidiszkriminációs Központ, amely olyan ügyekben nyújtott jogi képviseletet, amelyekben az embereket származásuk miatt érte joghátrány.
Drága Furmann Imre barátom, aki évekig vezette az intézményt, most valahol az égben perlekedik Istennel...Miért, miért...Ez a keresztényi könyörület? Ezért kerül majd a preambulumba szentség, meg hit meg minden? A mai hatalomgyakorlók gyakorlata a tervezett szent szövegükkel szentségtörően köszönő viszonyban sincs. Imre ez iszony!?
Filmünket az élet írja, ezért áll a forgatás... De hidd el nekem, bárhol is vagy az anygyalok között, befejezem én még azt a filmet. Ha 4 évet kell várni, akkor is. Ha 8-at akkor is.
A veled készült sok órányi beszélgetésre most nem kíváncsiak a nagyurak és asszonyok, még akkor sem, ha egykor lakásod volt alakulásuk egyik színhelye. Igaz voltál. Magyar igaz.
Tudod, most Antall Józsefet is elfelejtették, mert az antalli örökség már nem trendi. Most a bolsevista út a nyerő. Egyenruha, egyentv, egyenrend, egyenfegyelem. Egyenország. Egyének nélkül.
De nem baj, cél a sikeres Magyarország. Azonképpen, itt a földön is...
EU elnökségünk ideje alatt - megígérték -, a legfőbb feladat az európai cigánykérdés megoldása.
ITT ÉS MOST. LÁTJÁTOK BARÁTAIM, MÁR NEKIFOGTAK.
Jutka nénit megrángatták a mentősök. Lázas, lába combtőig gipszben. Arca hófehér. Jóságos Ernőjét emlegeti, ki már rég nincs közöttünk...Minek még itt élni - kérdezi némán.
Szomszédasszonya Erzsike ápolja. Adventől függetlenül, lelke van.
Bea aggódik, miből lesz az ünnep. Lánya osztálytársainak felét felfüggesztették, mert nincs meg a tandíjra való.
Marikáról napok óta nem hallok, s féltem is nagyon, mert ott a három kicsi, a férje meg külföldön próbál munkát találni. Remélem, Szentestére hazaér.
Ági sápadt volt a minap. Küzdenek a zajjal, a nincstelenséggel a Csányi utcai láthatalan gettóban.
Tündérszép Natija a három évesek bölcsességével időnként megsimogatja anyja arcát.
Ő a vigasz, az ajándék, az értelem. Áldott vagy Te...
András írásaival tisztelt meg. Sokadik infarktusát élte túl...Az Úr van Te veled...
Ildi gömbölyödő pocakját szűk kabát mögé rejti. Aggódik, hol lesz helye a második picinek. Kicsi a lakás. Tiszta, takaros. De a fal salétromos, és sajna' nem tágítható.
A tűzfalakon feketére olvadt hó csurog. Sírnak a falak... Ó Uram, miért hagytál el engem...
Gábor rendületlenül főzi a világ legjobb kávéját, s közben nézi a hetedik kerületi celebeket, meg nincsteleneket.
Elég ránéznem, s már tudom mit mutat Erzsébetváros hőmérője.
A diagnózis szerint a kerület beteg.
Talajt vesztett emberek és uborkafára kapaszkodók keverednek piaci zöldségesek között.
Ki a jobb? Ki a bal?
A Freedom House országjelentése szerint, a médiatörvény tervezete a magyar kormány legújabb olyan kezdeményezése, amely fenyegetést jelent a sajtószabadságra.
Hírlik, a fő-fő emberek korlátoznák a sztrájkjogot. De örüljünk, mert az államfő lehetőségei bővülnek a jövőben. Például bizalomvesztés esetén feloszlathatja az Országgyűlést..
Az új alkotmány egységes szövege március 15-re készülhet el.  Ami már kimaradt a tervezetből az a magyar termőföld védelme.
Megbünhődte már e nép.

A leírtak csak szavak. A blog üres.
Heródes él, a Megváltóra még várni kell.
Tiszteld felebarátodat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése