2012. szeptember 17., hétfő

Unortodox Monika

A Fidesz erzsébetvárosi országgyűlési képviselője, Rónaszékiné Monika többször került már az újságok címoldalára. Igaz, nevéhez leginkább olyan ügyek kapcsolódtak, mint a dupla költségtérítés bezsebelése, vagy hálószobatitkaink kifürkészése, akarom mondani legyen-e szex a házasság előtt vagy sem. Mielőtt lekeversz egy verbális kokit vagy sallert, emiatt a vérciki magánszférába való behatolás miatt, csak jelzem, hogy a hölgy komolyan gondolta. Aztán megmagyarázta, hogy mégse.
Lehet a Várhegyi Attiláék is besegítettek neki hátulról. Nem tudom. De az tuti, hogy a zűrös múltú, hajdan tótumfaktum fidesznyik Prestide nevű cégébe már a narancs győzelem után rögvest elkezdte a helyi fideszes vezetés csepegtetni a milliókat. A rögvest persze relatív, mert először letagadták Vattamányék, hogy ez így nem igaz, aztán frankóra igaz volt. Várhegyi meg biztos jókat röhögött a markába, hogy ez a húzás bejött, sőt ingyen reklámnak sem volt utolsó, s természetesen azóta már a milliárdok bezsebelésénél tartanak. Nem lokálisan, országosan.
Szóval ahogy a dolgok állnak, már Sprődi néni is azt mondaná: Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Beszéljünk tovább a mi Monikánkról.
A politikai személyiséggé kreált,  a jelenlegi hatalom mellett mélyen elkötelezett asszony Monika, egyébként országgyűlési képviselősége mellett kerületünk alpolgármestere is. Helyi fideszes berkekben megosztó személyiségnek tartják, aki bármit képes megtenni a hatalomért. Munkatársnője, táskacipelő jobbkeze, bizonyos Marianna, a Janikovszky iskola barbárbrutál bezárásakor híresült el, amikor politikai bosszút emlegetett. (Ma sem értem, miért kellett az ártatlan gyerekeken bosszút állni?)
Tény ami tény, Monika igencsak lapított iskolaügyben. Is.
Hírlik, most a református iskola diákjai koptatják az iskola padjait, bár erről a közpénzből fizetett kerületi honlapon infó nuku. Naná, majd holmi kiskapukról fognak írni. Mert igenis, volt a két iskola közt egy kapu, és azt mégsem írhatják le, hogy így könnyű átjutni A-ból B-be.
Monika erről is hallgat.
No de a testületi üléseken hallgat csak igazán..
A testületi ülések jegyzőkönyvei ugyanis arról tanúskodnak, hogy Rónaszékiné Keresztes Monika Erzsébetváros alpolgármestere 2012 május óta  egyetlen testületi ülésen sem vett részt.
Rónaszékiné több mint 600 ezer forintot keres havonta alpolgármesterként. Ehhez jön még a sok-sok százezer a képviselőségből. Bőven havi egy millió megy a zsebbe.
Lássuk be, ennyi pénzért igazán botor dolog lenne bemenni akár egy testületi ülésre is. ..
Különben is, májusban Monika nap volt, júniusban befejeződött a suli, júliusban meg  jajúgyélvezeménastrandotban utaztunk..
No és augusztusban hullottak a csillagok. De akkor már nem volt testületi ülés.
Hülye vagy, hogy lett volna?! A képviselőknek is jár a szabadság.
Addig sem kell válaszolniuk, szembenézniük.
Nem kell mást tenniük csak megnézni a havi milliós utalásokat.
Rónaszékiné a dupla költségtérítés felvételekor is megmagyarázta a megmagyarázhatatlant.
Nyilván most is lesz válasza.
Monika helyén májustól a nagy semmi ült.
A nagy semmi  bólogatott és somolygott.
A nagy semmi a semmiért megkapta a sokat.
Ilyen az erzsébetvárosi unortodox

Szeptember 20.-án testületi ülés lesz.
Hogy Monika ott lesz-e vagy sem, nem érdekes, mert Monika unortodox.






11 megjegyzés:

  1. Hát, bocs, de akinek férfitársak segítenek be csak úgy hátulról, és még élvezi is, az ne beszéljen erkölcsről. Se szex dolgában, se pénzügyi manőverek dolgában.

    VálaszTörlés
  2. "A házelnök egyébként Zala megyei listán került a parlamentbe, így kocsival havonta 40-szer járhatja meg oda-vissza a Budapest–Zalaegerszeg távolságot a 626 ezer forintból. Viszont lakhelye a fővárostól 23 kilométerre fekvő Szigetszentmiklóson van, onnan pedig egy hónapban 400-szor fordulhat meg."
    Ezt ugye a költségtérítésként felvett lóvéból, pedig jár neki a szolgálati gjmű. Csak azt akartam ezzel, volt kitől tanulnia az alpolgármesternek miként nem kell tenni semmit a javadalmazásért.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Barbara!
    Ön rendkívül járatosnak tűnik a kerületi ügyekben, így meglepődve olvastam írását, amely a valóságnak halvány szikráját sem tartalmazza. De nézzük tételesen:

    1. Ajánlom, hogy olvasson több féle újságot (akár az Erzsébetváros is köztük lehet), mindjárt látni fogja, hogy Monika egyáltalán nem az ön által említett aspektusban szerepel. Csak két példa a közeli múltból: Termelői Piac kezdeményezése, kiállás a családon belüli erőszak BTK.-ba emelése mellett, és még hosszan sorolhatnám, nézzen csak utána.
    2. Gondolom ön, mint a liberalizmus helyi bástyája, nem próbálja meg elvitatni Monika azon jogát, hogy keresztény meggyőződésének megfelelően gondolkodjon a házasság kérdéséről. Ön nem így gondolkodik (sajnálom a gyermekét, ha van), de ez önnek is szíve joga.
    3. A szexuális jellegű célozgatások annyira útszéliek, hogy nem is szeretném kommentálni.
    4. Hogy lehet az, hogy az ön szerint milliókat lopnak el az újság kapcsán, és mégis kb. a felébe kerül a nyomtatás, mint a Hunvald-Gergely korszakban? Ha törvénytelenséget lát tegyen feljelentést, ha nem akkor inkább mélyen hallgasson. Esetleg itt még megkérdezném, hogy ön mégis mekkora fizetést kapott az erzsébetvárosi médiától, amíg ott fejtette ki rendkívül pártatlan tevékenységét.
    5.Kikkel szokott ön értekezni helyi Fideszes berkeben? Mert nagyon úgy tűnik, hogy a sértődött, és nem véletlenül félreállított, emberek keresik az ön társaságát, talán érdemesebb lenne a helyi vezető Fideszesekkel beszélgetni, ha már ennyire érdekli a téma.
    6. Nagy Marianna kb. egy éve nem politikai munkatársa Monikának.
    7. Hazugság, hogy Monika lapított volna iskola ügyben, aki ismeri tudja, hogy ez nem az ő stílusa. Egy tisztán szakmai kérdést, melyre adott választ azóta az idő igazolt, átpolitizálni, nos ez az önök stílusa.
    8. Nyilván ön nem járatos az önkormányzati munkában, mert ha az lenne biztosan tudná, hogy Monika nem tagja a képviselő testületnek, így ő nem azért kapja a fizetését, hogy ott legyen az üléseken. Javaslom, hogy egy hónapig mérje le, hogy Monika mennyi időt tölt az önkormányzat épületében munkával, meg fog lepődni.
    9. A képviselők soha nincsenek szabadságon, a nap 24 órájában elérhetőek, legalábbis a Fideszesek.
    10.A Fideszes képviselők mindig szívesen szembe néznek, és persze válaszolnak is, ha van kérdés.
    11. Az unortodoxos részt sajnos nem tudtam értelmezni, de az biztosan valami szoclib humor, ezt nem érthetem!

    Remélem nem bántódik meg, tényleg csak a jó indulat vezérelt, hogy ne maradjon tárgyi tévedésekben.

    Üdvözlettel:

    Egy erzsébetvárosi polgár

    Ui.: A Békét Erzsébetváros blog cím, nem arra utal, hogy szeretnének békességet Erzsébetvárosban? Mert ha igen, akkor tegyenek is érte!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tisztelt Kazi75!

      Moldován László vagyok, Erzsébetváros LMP-s önkormányzati képviselője.

      Néhány tényt szeretnék a figyelmébe ajánlani:

      1. Rónaszékiné a 2012-ben eddig megtartott 9-10 képviselő-testületi ülés közül 1 azaz, egy!!! darabon vett részt. Alpolgármesterként!!! Az e pozíciójában (el nem végzett) munkáért havi több százezer forintos fizetést kap. A szociális terület előterjesztéseinek 9/10-ét a polgármester jegyzi alpolgármester asszony helyett. Az az egy képviselő-testületi ülés, amelyen ő is részt vett, a 2012. április 26-i ülés volt, amelyen a szociális ágazat 2011. évi munkájáról számolt be előterjesztőként. Az előterjesztés vitájában több kérdést tettem fel az anyaggal kapcsolatban, melyekre Rónaszékiné nem tudott felelni, a Szociális Iroda vezetőjét kérte fel a válaszadásra. Hangsúlyozom, annak a területnek a beszámolójáról van szó, melyet alpolgármesterként, havi több százezres fizetésért elvileg irányít.

      Az pedig, hogy a kerületi lakosok pénzén kiadott kerületi újságban (melybe ellenzéki képviselők nem kerülhetnek be)Rónaszékiné gyakran szerepel fényképen, ósdi trükk. Így próbálják meg elhitetni az erzsébetvárosiakkal, hogy dolgozik a kerületben, miközben csak reprezentál.Remélem az erzsébetvárosiakat nem lehet ilyen könnyen becsapni.

      2. 2012. szeptember 28-án, 13 órakor (tehát abszolút munkaidőben) tartotta volna a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság az ülését. Csak volna, mert az ülés -- mivel nem volt határozatképes -- elmaradt. Az 5 fideszes önkormányzati képviselőből ugyanis csak 2 jelent meg!
      Előző előtti héten pénteken 8.15-kor jártam a Polgármesteri Hivatalban. Egyetlen fideszes képviselőt sem láttam ott.
      Ennyit a napi 24-órás elérhetőségről, de kérem, hogy erről erzsébetvárosiakat is kérdezzen meg.



      3. A kerületi újság nyomtatási költségével kapcsolatos állítását kérem, számokkal bizonyítsa, mert ilyet még a kerület vezetése sem állít.

      4. A családon belüli erőszak önálló büntetési tétellé emelését Rónaszékiné nem támogatta, ezt nem tudom, honnan veszi. Ami tény, hogy a vitájában -- fideszes nő OGY-képviselőtársaihoz hasonlóan -- részt sem vett. Varga István és a többi fideszes és jobbikos képviselőtársa felszólalásaitól nyilvánosan el nem határolódott. Kérdezném, miről ír Ön?

      Törlés
    2. Kedves László!

      Kérem ezt nézze meg:

      http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=184303

      Üdv.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. A szex nem házasság-család-és vallásellenes dolog. Én meg az ilyen kultúrálatlan agymosott embereket sajnálom, akiknek nincs megfelelő ismeretük a szexualitásról, vagy a szexuális kultúráról. Tudja, aközött, hogy egy szülő hagyja kallódni a gyerekét, aki már 14 évesen szexel a diszkó wc-jében, meg aközött, hogy csak a szűzen való házasságot tartja helyesnek, óriási szakadék van. És-szerencsére-az emberek többsége egyik véglethez sem csapódik, egészséges, tudatos, felelősségteljes, felvilágosult szexuális életet szeretne, amire igen is rá lehet nevelni gyereket, felnőttet egyaránt. Rá is ráférne, maradjunk ennyiben.

      Törlés
  4. Kedves Kazi!
    Köszönöm kimerítő véleményét, mely számos tárgyi tévedést tartalmaz.
    1. Ön azt állítja, hogy az írás a valóságnak halvány szikráját sem tartalmazza. Ez természetesen nem igaz. Gondolom, hogy Ön is olvassa a testületi ülésekről készült jegyzőkönyveket, melyek pontosan feltüntetik, hogy alpolgármester asszony jelen volt-e vagy sem az üléseken. A jegyzőkönyvek alapján megállapítható, hogy Rónaszékiné több, egymást követő testületi ülésen nem volt jelen, jóllehet, számos olyan téma volt napirenden, amely állítólag hozzátartozik.
    2. Az írásos dokumentumok alapján valamennyi ellenzéki párt kifogásolta már Rónaszékiné távolmaradását.
    3. A kerületi televízió megszüntette a testületi ülések sugárzását, illetve a helyi lap hónapok óta nem szólaltatott meg ellenzéki képviselőt. Sem jobb, sem baloldali képviselőket. Kizárólag a kormánypárt képviselői kapnak nyilvánosságot. Ha Ön is olvassa a lapot, bizonyára ezt Ön is tapasztalja.
    4. Ön engem liberálisnak, szoclibnek nevez, jóllehet deklaráltan független vagyok, s vállaltan keresztény.
    5. Azt állítja, hogy én lopásról írok, de ez ismét nem felel meg a valóságnak, az azonban tény, hogy a kerületi média egyoldalúvá vált, és korábban a Várhegyi Attiláékkal kötött szerződést kezdetben cáfolta a kerületi vezetés, később azonban bebizonyosodott, hogy igenis kötöttek ilyen szerződést. Ennek Ön is utána nézhet a kerület közpénzből fizetett honlapján.
    6. Amennyiben Ön szexuális utalásokat vél felfedezni, az Önt minősíti.De emlékeztetném arra, hogy szexuális tartalmú témákkal Rónaszékiné foglalkozott a kerületben először. Továbbá, ő volt az, aki Geréb Ágnesről is elítélően nyilatkozott.
    7. Ha Ön egyszerű erzsébetvárosi polgár, akkor miért kéri rajtam számon, hogy milyen fideszesekkel beszélgetek? Beszélgetni, talán csak nem bűn? Nem értem a kirekesztő, és némiképp "támogatott" kérdését.
    8. Feltételezem, hogy Ön, mint egyszerű állampolgár sem járatos az önkormányzat munkájában, tehát engedje meg nekem, mint szintén egyszerű erzsébetvárosinak, hogy saját magam döntsem el, hogy elvárom-e, hogy a kerület alpolgármester jelen legye-e vagy sem a testületi üléseken. Nekem az a véleményem, hogy igen.
    9 Örömmel tölt el, hogy Ön, mint egyszerű erzsébetvárosi állampolgár azt tapasztalja, hogy a fideszes képviselők a nap 24 órájában elérhetők. Én, mint egyszerű erzsébetvárosi viszont két éve nem láttam még a környékünkön sem fideszes képviselőt. Ennek természetesen lehet az az oka, hogy nem egy utcában lakunk, és Ön kiváló kapcsolatokat ápol a helyi vezetéssel. Én valóban csalódott, elkeseredett emberekkel találkozom, akik pártfüggetlenül borzasztónak látják a történéseket. S bármennyire fáj is Önnek, bizony akadnak köztük olyanok, akik az Ön pártjának a tagjai, vagy korábban szavazói voltak.
    10. Ön érdemben nem cáfolta a leírtakat, tehát azt, hogy nem volt jelen Rónaszékiné több testületi ülésen, illetve hogy milyen szerződéseket kötött az önkormányzat.

    Jó indulatát nem tapasztaltam, mert a gyerekeimen poénkodik, egyoldalú, és személyemet minősíti.
    Béke pedig másokat kirekesztve, nyomorba döntve nem működik.
    Szép dolog, hogy Ön kiáll Rónaszékiné mellett, de minősítései nem a kerületről szólnak, pusztán felsorolások, és azt tükrözik, hogy igen közeli kapcsolatban vannak az alpolgármesterrel.
    Tisztelettel kérem, hogy a szabadságolások ügyét se hozza szóba, mert épp elég dolog látott már napvilágot arról, hogy ki, hol, merre nyaralgatott közpénzen. Ezt sem a múltban, sem a jelenben nem elfogadható. Semmilyen párt tagjától!
    S igen, a Fideszben is nagyon sok embernek szemet szúrnak az alpolgármester ügyei.
    Mert tudja kedves Kazi,az ember, az igazi erzsébetvárosi beszélget, és aggódik a kerületéért...És nem lakáj módjára szolgál elvbarátot, hanem tisztességgel a közösségét.

    Én imádkozom Önért, és azért hogy lelje meg a békéjét, és nézzen körül a kerületben, ne csak pártja helyi vezetői között!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Barbara!

    Köszönöm válaszát! Sajnálom, hogy egyik állításomat sem tudta hiteltérdemlően cáfolni, és, hogy az általam feltett egyetlen kérdésre sem válaszolt. Kívánom, hogy találja meg saját békéjét, és azt ossza majd szét közöttünk.

    Minden jót és Isten áldja!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Kazi!
    Ön állít sok mindent, de sajnos a tények az Ön állításait cáfolják. Sajnálom, de Ön nem kérdezett, hanem kijelentéseket fogalmazott meg, amelyeket vélhetően az alpolgármesterrel való szoros kapcsolatára alapoz.
    Csak emlékeztetném, hogy arra, amit írt, hogy itt a fideszes képviselők az ember szemébe néznek. Én nem ezt tapasztaltam. Rónaszékiné pedig a jegyzőkönyvek szerint nem vesz részt a testületi üléseken, korábban dupla költségtérítést vett fel, és a Janikovszky iskola bezárása esetében sem nézett a szülők szemébe. Ez felháborító! A tények pedig makacs dolgok, ezért javaslom, hogy olvassa gyakrabban ne csak a Fidesz honlapját, hanem a kerületi önkormányzat nyilvános dokumentumait.Keresztény emberként pedig tanulmányozza a Bibliát. Én azt teszem, mert keresztény ember számára nem a pártok parancsa a mérvadó, hanem a Biblia. Isten áldja meg!
    Kérésem azonban lenne, személyemet hamis kontextusba ne állítsa, gyermekeim ne rekessze ki, és ne vádaskodjon. Koncentráljon a tényekre. Jobbról, balról egyaránt.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Kazi!
    Ön a fizetésemet is firtatta, hogy mennyit kaptam, a helyi médiában. Nos, miután erről az Ön sajtóorgánumai bőségesen írtak valótlanságokat, ezért talán nem baj, ha még egyszer leírom, hogy több, szakirányú diplomával, több díjjal a hátam mögött, éveken keresztül minimálbérért dolgoztam , plusz ekhó. Munkámhoz sem céges telefonom, sem taxicsekkem, sem céges számítógépem nem volt. Miközben élő adásokat vezettem, és többi között vendégem volt Boross Péter is, és az akkor még képviselő Vattamány Zsolt is. Én az Ön helyében végtelenül szégyellném magam, mert Ön nem keresztényhez méltóan, hanem farizeusként viselkedik.
    S nekem is lenne Önhöz kérdésem. A helyi fideszes vezetésben és más fideszes belső ügyekben való tájékozottsága netán valamilyen módon anyagilag is honorálva van?

    VálaszTörlés