2011. február 24., csütörtök

Biodíszlet

Kedves barátaim!
Néhány elgondolkodtató dologra szeretném felhívni a figyelmet. Mindent megtaláltok itt-ott, csak körbe kell nézni...Szóval nincs semmi titok, a helyzet meg drámai.
Csepelen az álláshalmozó polgármester iskolákat zárat be. (Én speciel az egyikbe jártam zeneórára.)
A tiltakozó szülőket, civileket a derék ember egyszerűen csak biodíszletnek nevezte. Szép. Egy a bomlás virágai közül... No persze itt sem volt semmi előzetes megbeszélés vagy ilyesmi. Minek is...
A sajtóval az erzsébetvárosi mintát követték, azaz mindenki aki nem volt megfelelő elvtárs, annak útilaput kötöttek a talpára. Még a technikus is repült. Az újságíró meg legyen csak mikrofonállvány. (De senki ne mondja, hogy biodíszlet!) Nézzetek körül máshol is... Százhalombatta, Csorna. Ezek helyi ügyek. Helyi témák. Az önkormányzati dolgozók fizetésére a jövő hónapban több száz millió hitelt vesznek fel. (Ilyet máshol is csinálnak...)
Viszont jó hír, hogy a kommunizmus emléknapján a Hóhér vigyázz című filmet vetítik a XXI. kerületben.. . . Lehet hogy a jövőbe látnak? Szegény Csepel ezer sebből vérzik...
Kaposvárott -  ahol boldog gimnáziumi évet töltöttem -, a tíz könyvtárból nyolcat bezárnak. Ne olvass magyar. A tudás ma veszélyes. Szita polgármesterről is annyi mindent írtak, s lám még most is milyen derekasan dolgozik....Felejtsük hát el a múltat, a tudás hatalma már csak történelem.
No és van Esztergom. Egy hely, amely számomra dédelgetett város. Csodálatos tanáraim, szuper barátok, ezer emlék. De erre a városra átkot szórt egy gazember banda, s most hiába küzd egy független, kiváló képzett asszony, a rombolás csak folytatódik. Az ÁSZ-jelentés nyilvános.
Jobb, ha elmondjuk magunkban a Himnuszt, meg a Miatyánkot... S akkor az sem fog érdekelni, hogy a Mátyás templom harangjaihoz hogyan adták a milliókat a sárga önkormányzatok....Tényleg, hogyan is, ha a harangok főleg norvég pályázati pénzből újultak meg.
Persze nemzetünk remekét kötelesség támogatni, de miért olyan önkormányzatnak, amelyiknek a szegényeire, házaira, iskoláira is alig futja.
S ott vannak még az épülő mikrobirodalmak. 
A kormány meg repülni fog. Egy friss hír: Negyvenmillió eurós, vagyis tízmilliárd forintos repülőgépvásárlást, esetleg a Malév, illetve az OTP és a Mol által használt légi jármű több százmillió forintos bérlését fontolgatja a kormány – derül ki a hvg.hu birtokába került dokumentumból. A szándékot azzal indokolják, hogy "spórolni kell" az idei uniós feladatokkal kapcsolatos utazások költségein.
Hát igen, a spórolás az nem árt.
Békét Erzsébetváros

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése