2011. augusztus 28., vasárnap

A bértábla

Miután közel 30 sajtótermék osztotta meg azt a hírt, kogy én több mint bruttó 14 millióhoz jutottam hozzá, és elfelejtette közölni, hogy  tényleges munkáért, arccal-névvel, főállásban, ezért javaslom, hogy mindenki tekintse meg az erzsébetvárosi önkormányzat nyilvános honlapját, hogy hogyan alakultak a bérek, és kérek mindenkit legyen olyan kedves és számoljon. Megjegyzem nekem cafeteria sem járt, vezető beosztásban dolgoztam, és minimálbérre bejelentve.  Tehát ezek alapján mindenki adja össze 5-6 évi bruttó jövedelmét, a tanulással eltöltött éveket, a szakmai végzettséget, és a szakmában eltöltött időt.
Íme:

http://www.erzsebetvaros.hu/onkormanyzat-kozerdeku-adatai/iii.-gazdalkodasi-adatok-71/3.2.-koltsegvetesek,-beszamolok,-mukodes-133/3.2.4.-a-foglalkoztatottak-270



A közfeladatot ellátó szervnél foglalkoztatottak létszáma:


Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatottak létszámának alakulása (2002-2010)



munkajogi statisztikai

2002.12.31 292 277

2003.12.31 279 267

2004.12.31 292 277

2005.12.31 302 285

2006.12.31 294 286

2007.12.31 290 275

2008.12.31 293 275

2009.12.31 303 277

2010.12.31 306 280


A vezetők és a vezető tisztségviselők illetménye, munkabére, és rendszeres juttatásai, valamint a költségtérítése összesített összege és általános mértéke, továbbá az egyéb alkalmazottaknak nyújtott juttatások fajtája és mértéke összesítve:


Közfeladatot ellátó szervnél foglalkoztatottak


Létszám: 306 fő

Illetmény összesen: 79.277.300. Ft/hó

Vezetők és vezető tisztségviselők
Létszám: 21 fő

Illetmény összesen: 12.407.900 Ft/hó
Cafetéria juttatás: 200.000 Ft/fő/év


Egyéb alkalmazottak

Létszám: 285 fő

Illetmény összesen: 66.869.400 Ft/hó

Cafetéria juttatás: 200.000 Ft/fő/év

A számok alapján világosan látható, hogy még az egyéb kategóriában állók alsóhatárát is alig súrolja a munkabérem. Továbbá tisztelettel megkérdezem azokat a sajtómunkásokat, akik kérdezés és tájékozódás nélkül továbbadták egy bizonyos napilapnak a hírét, vajon kapnak-e juttatást a megjelent cikkükért, vagy karítatív alapon teszik a dolgukat?












2011. augusztus 27., szombat

Duplán ad a Fidesz a médiamunkásainak?

Ma egész nap azt szajkózta a Hírtv, hogy én milyen jól jártam, mert 14 millió forinthoz jutottam hozzá.
Hogy miért és mennyi idő alatt, természetesen nem közölték. Szándékos csúsztatás, ócska trükk, tudatos manipuláció.
Nos bruttó 14 millió 2006-tól, közel 1000 adás szerkesztésére, műsorvezetésére. Saját eszközök használatával, költségtérítések és cafetéria nélkül, minimálbérre bejelentve, melynek összege az évek során nem emelkedett. Tessék kiszámolni ebből a nettót, elosztani az eltelt évek számával, és ott az óriási éves jövedelem.
Persze talán az lesz a legjobb, ha összehasonlítjuk a más kerületek médiumaiban felvett jövedelmek összegével. (A tartalmi különbségeket egy más írásban elemezném.)
Először a Rogán Antal vezette V. kerület City Tv-jére gondoltam, tekintettel arra, hogy Erzsébetváros polgármestere Vattamány Zsolt előszeretettel vendégeskedett ebben a televízióban Kun Béla leszármazottjánál, Kun Miklósnál.  Továbbá egy igen érdekes név azonosságra lettem figyelmes. Augusztusban az elszámolási papírjaimat egy Szabó Adrienn nevű hölgy aláírásával kaptam meg, akiről a helyi honlap sehol nem tesz említést, az illető pedig nem tüntette fel, milyen minőségében küldi nekem a levelet. De csak nem lehet valami lótifuti, ha már fontos iratokat biztak rá...Minő véletlen, hogy a City Tv egyik ügyvezetőjét is így hívják. Persze elég gyakori név ez.

Nos a Citytelevízióról júniusban a Népszabadság tesz említést:
A City TV lefedi az V. kerületet, ám működtetése másokéhoz képest kiugróan sokba, évi 120 millió forintjába kerül az önkormányzatnak. ..…ám tény, hogy a kurzusváltások kisebb-nagyobb mértékben ugyan, de nem kímélik a helyi médiumok vezetőit, akiket az új vezetés többnyire igyekszik rövid időn belül lecserélni – a helyi sajtóval egyik oldal sem bánik kesztyűs kézzel. Sok helyen maguk a polgármesterek követnek el hivatali hatalommal való viszszaélést, amikor bekérik a közpénzből fenntartott újság aktuális lapszámát jóváhagyásra.

Az V. kerület sajátosan oldotta meg a problémát Rogán Antal (Fidesz) polgármester 2006-os színre lépésével: híreiket a magánkiadású, kéthetente megjelenő Mai Belváros című újságban adja fel fizetett hirdetésként. A hivatalos tájékoztatás szerint ez jóval költséghatékonyabb forma, mások szerint viszont a városrész igencsak sok pénzt fi zet ezért, ráadásul egy Fidesz-közeli cégnek. A lapot az az Impress-Regio Lapkiadó Kft. adja ki, amelyet bő tíz éve a mai kormánypárt akkori helyi többsége hozott helyzetbe: megbízta az önkormányzat azóta megszüntetett lapja, a Belváros-Lipótváros megjelentetésével, s felruházta a kiadói jogokkal is. A jobboldali többség 2001-es elolvadása után kirobbant médiaháború elsodorta újságot az Impress akkor lényegében magánkiadásba „vette”, Mai Belváros címen. Különös, de a City TV-t üzemeltető önkormányzati kft. ügyvezetőjét, Szabó Adriennt a képviselő-testület pályázattal úgy választotta ki, hogy egyben ő a Mai Belváros főszerkesztője is.

És most nézzük meg a City Tv honlapján feltüntetet adatokat, hogy mennyit keres Szabó Adrienn, illetve a másik ügyvezető, mert ebben a televízióban 2 ügyvezető is van!


CITY TV KFT. VEZETŐINEK JAVADALMAZÁSA:

Puerné dr. Lenkei Mirtill
ügyvezető

Megbízási díj: bruttó Ft 390.000,-

Szabó Adrienn
ügyvezető

Megbízási díj: bruttó Ft 390.000,-

Az üvegzsebnél nincs feltüntetve, hogy a műsorvezetők, szerkesztők mennyi pénzt vesznek
fel. Illetve a Mai Belváros című lapért milyen díjazásban részesül Szabó Adrienn
Tehát maradjunk a közzétett adatoknál.

Kimondhatjuk, hogy Rogánék jól tartják ügyvezetőiket. 

2006-tól  számítva az ügyvezetők összesen több mint 50  millióhoz juthattak  hozzá közpénzből.

Vattamány Zsolt Erzsébetváros polgármestere követi az V. kerületi példát:

Az ügyvezető Gutyán Róbert bruttó havi 510 ezer forintot vihet haza.

Németh Péter, az ETV főszerkesztőjeként és műsorvezetőjeként 7 év alatt  bruttó 24 milliót keresett.

Amennyiben Gutyán  legalább 7 évet eltölt ezen a helyen, és a fizetése nem emelkedik, akkor 7 év alatt  43 millió ütheti a markát.











Vattamányék tévéjének ügyvezetője egymaga is megkapja 5 év alatt a több mint 30 milliót

Gutyán Róbert az erzsébetvárosi médiacég jelenlegi ügyvezetője 5 év alatt egymaga is megkeresheti azt az összeget, amelyet Németh Péter és személyem az elmúlt 5, illetve 6 évben összesen megkeresett.
Gutyán, aki műsort nem vezet, és nem szerkeszt a Vattamányék önkormányzattól havonta bruttó 510 ezer forintot vesz fel. Feltehetően nem echo és minimálbéres konstrukcióban.

Vattamányék diktatúrája Erzsébetvárosban. Leszámolás a civilekkel

A VII. kerületi fideszes vezetésű önkormányzat működésének közel egy éve alatt számos olyan ügyet produkált, melyek kivívták a közvélemény felháborodását. A meghatározóan nem helyi kötődésű fideszes képviselők -, annak kapcsán, hogy tevékenységüknek "köszönhetően" országos botrány lett a Janikovszky iskola bezárásából, a  csendrendeletből, az országgyűlési képviselő dupla költségtérítéses ügyéből, a havonta akár 400 ezrekért foglalkoztatott tanácsadókból-, minden eszközzel el akarja  hallgatatni azokat az  erzsébetvárosi polgárokat, akik megkérdőjelezik a döntéseiket.

A Vattamány Zsolt vezette fideszes többségű testület - melynek médiumában az ellenzék megjelenése az elmúlt hónapokban gyakorlailag a nullával volt egyenlő -, feltehetően lejárató szándékkal ártatlan embereket vesz célkeresztbe, akikről úgy vélik, hogy zavaros ügyeik feltárásához közük van.
Nyilvánvaló, hogy a totális elhallgattatás a cél.  Itt senki ne zavarja a köreiket.
Politikai leszámolásuk újabb eszköze, hogy sok évi valós munka bérét összeadva, valakit úgy tüntetnek fel, mintha milliókhoz jutott volna, csak úgy. A manipuláláshoz rendelkezésükre áll gyakorlatilag a teljes magyar sajtó, tehát az sem tartja őket vissza, hogy a dokumentumokból egyébként világosan kiderülne, hogy nem más itt a cél, mint a politikailag másképp gondolkodók bedarálása, a közösségek megosztása, a szólásszabadság felszámolása.

Én nem loptam, csaltam, hazudtam. Az én életem Erzsébetvárosról szól.
Besározhatnak, megfélemlíthetnek naponta.
Nem félek, és kérek minden demokratát ne féljen.
Az én hitem erős.

Ki jár jól Erzsébetvárosban?

A Hírtv a mai napon átvéve a tegnap megjelent napilapos cikket, azt állította, hogy bizony jól jártam az elmúlt években, mert 14 millió forintot vettem fel. Valamint az sugallta a híradásban, hogy ezért mondtak fel tavaly rendkívüli ülésem nekem. A nálam lévő dokumentumok birtokában perelek. Természetesen ettől  a médiumtól sem hívtak. Tényleg ott egy egyszerű riporter mennyit keres 5 év alatt bruttó?

2011. augusztus 26., péntek

Szutyok 2.

Igazak voltak a hírek... folytatja a kerületi fidesz a leszámolást.
Kedves barátaim!
Tegnap azt írtam nektek, hogy az én ügyem csak részben politikai ügy. Nos ebben tévedtem.
Az egyik napilap -melynek a nevét nem kívánom leírni -, címoldalán az szerepel, hogy Hunvald Németh Pétert is jól tartotta, illetve hogy kerületi tízmilliók jutottak a Népszava főszerkesztőjének.
A cikk személyemre is kitér - jóllehet engem senki ettől a médiumtól semmilyen formában nem keresett, tehát az újságírói szakmai minimumot sem tartotta be a lap -, és súlyosan megpróbálja manipulálni a közvéleményt.
Részlet a cikkből: Közeli munkatársa (Németh -nek B.E.blog) Kaczvinszky Barbara főszerkesztő-helyettes, szerkesztő-műsorvezető 2006 és 2011 közötti időszakban bruttó bérként összesen 14 millió forinthoz jutott az Erzsébetvárosi Média Nonprofit Kft.-től. Némethék így ezekben az években több mint 39 millió forint közpénzért dolgoztak a kerületnek. Németh Péter és Kaczvinszky Barbara szerződését a tavaly októberi választások utáni rendkívüli testületi ülésen született határozattal felmondták Erzsébetvárosban....
Mivel az új összetételű közgyűlés bontotta fel szerződését felmerül a kérdés, vajon valamiképpen köthető-e ehhez, hogy az általa vezetett Népszava különösen gyakran foglalkozik az új erzsébetvárosi vezetés vélt vagy valós ügyeivel...
Nos ennyi lenne a részlet, s mivel érintett vagyok meg kell szólalnom a nyilvánosság felé.
Ez az írás a közvélemény felé azt sugallja, hogy milliókat kerestem, kvázi csak úgy hozzájutottam a pénzhez.
A tények:
Kitüntetéses szakirányú diplomáimal (PPKE Vitéz János Római Katolikus Főiskola) ténylegesen műsorokat vezettem. Az elmúlt években több mint ezer adást szerkesztettem. Adásaimat megtisztelte többek között Boross Péter volt miniszterelnök, Gémesi György, Szabó Iván, a kormány honlapjának jelenlegi főszerkesztője, számos politikus, egyházi vezető, kisebbségi képviselő, helyi, és országos civil szervezet vezetője,. Hosszú lenne a sok ezer meghívottat felsorolni.  Tőlem indult el többek között a közhasznú roma zenekar ötlete és a karitatív Klauzál téri gyermekprogram.
Az erzsébetvárosi televízió a munkahelyem volt, tehát nem csak úgy osztották a pénzt, mint a kerület lakóival nem kommunkáló  egyes képviselőknek, az állítólagos tanácsadókat adó tanácsadóknak.
Most hogy írok, kicsit mókásnak tűnik, hányszor igazgattam egy-egy beszélgetés előtt Vattamány Zsolt nyakkendőjét, hogy ne álljon csálén... Igaz, ő a honlapjára főképp csak a Kun Béla unokájával folytatott beszélgetéseit rakta fel.
És most a milliók... igen szépen hangzik az a bruttó 14 millió 446 ezer 690 forint. Sok pénz. Hány évre is?
Lebontásban a minimálbér összege meg az echo, ez havonta nettó 205 ezer forint volt. Minimálbérem "természetesen" nem felelt meg a diplomás minimálbérnek, hanem a legalsó összeget jelentette. Ezt az összeget, tehát beleértve az alapfizetést az évek során nem emelték.  A televízióban egyébként pozíció ide vagy oda, még egy székem sem volt. A saját telefonomat, a saját számítógépemet használtam. Ehhez semmilyen költségtérítést nem kaptam. Se szimplán, se duplán. Fodrász, és kezdetben a ruha költség is engem terhelt. Szabadságon 2010 augusztusáig egyáltalán nem voltam (Igaz, a korábbi ügyvezető, aki jellemzően ritkán látogatott be a tv.-be, 2009 decemberére "lepapírozta", jóllehet élőadásokat vezettem a hónapban.), akkor is csak azért mert függetlenként, helyi lakosként, Erzsébetvárost szerető emberként elindultam képviselőjelöltként. Ehhez semmilyen támogatásom nem volt, én voltam az egyetlen plakát nélküli ember. .. A miérteket már leírtam korábban, tehát nem ismételném magam. Mindössze csak annyi, hogy nyilván így szembe mentem a későbbi győztesekkel, és a későbbi vesztesekkel.
Bár a legnagyobb vesztes Erzsébetváros.
Szóval kérdezhetném, hogy a Fidesz bosszújának tekinthető-e a szakmai indoklás nélküli elbocsájtásom?
A cikkben megjelentek ugyanis most már nyilvánvalóvá tették számomra , hogy nem egyszerűen hibáztak, hanem politikai szándék van a szerződésem megszűntetése mögött. A ténylegesen elvégzett munkáért járó, évek során kifizetett bérek összeadásának ugyanis semmi köze nincs ahhoz, hogy  Erzsébetvárosban valami bűzlik. ( No nem csak azért mert soha nem látott mocsok van az utcákon, illetve mert  megszüntették a közterület- felügyeletet.)
Egyébként az érdekesség kedvéért javasolnám, hogy nézzék meg annak a fidesz-közeli operatőrnek a fizetését, aki megbízott fősszerkesztőként tevékenykedett decembertől, illetve hogy mennyi volt a korábbi és a jelenlegi ügyvezető honoráriuma. Szeretném azt is tudni, hogy Gazsó L. Ferenc és cége milyen kapcsolatban állt tavaly október, november, decemberben az önkormányzat média cégével? Az ő nevével fémjelzett, a televízióban sugárzott műsorokért - melyek például a könnyűszerkezetes házakat és a mobilgátakat reklámozták - kapott-e bármilyen díjazást, illetve, hogy ezeknek a műsoroknak mi közük van a kerületünkhöz, ahol tudvalevő, sem mobilgátakra sem könnyűszerkezetes házakra nincs szükség?!
Érdekelne továbbá, hogy milyen indoklással, és milyen körülmények között szüntették meg a szerződésem.  Kíváncsi vagyok arra, hogy a néhány napja született megállapodásom után mi ez a viharos gyorsaság az adataim közzétételére, talán csak nem az, hogy az önkormányzat ellen indított perem most éppen leállt? 
Kérdésként vetődik fel bennem, hogy a tanácsnokok közalkalmazottként való foglalkoztatása mennyibe kerül?
Kérem, mielőbb hozzák nyilvánosságra a Berki Béla fideszes képviselő által havi 400 ezer forintért adott tanácsokat, beleértve azokat a tanulmányokat, amelyeket a képviselő az elmúlt hónapokban készített.
Fontos lenne, ha az erzsébetvárosiak megtudhatnák azt is, hogy a korábban a kerületünkben fideszes képviselőként tevékenykedő Becskei Kovács Barbara mely nem önkormányzati tulajdonú házakkal folytat kommunikációt a Bimage nevű cégén keresztül., s ezért a feladatért valóban több százezer forintot kap-e.
Van-e szerződése a Főkert Zrt.-vel Erzsébetvárosnak, és ha igen, miért irtották ki a köztereinken a virágokat?
Miért lehetetlenítették el a Klauzál téri gyermeknapokat, melyek sok száz rászoruló apróságnak szereztek felhőtlen örömet?
Mivel magyarázzák azt, hogy több száz erzsébetvárosi gyermek az idei tanévet már nem a kerületünk iskoláiban kezdi meg?
Szeretném azt is, ha az önkormányzat által kötött valamennyi szerződést feltüntetnék a közpénzből fizetett, megújított honlapon.

Én ezekről is szeretnék abban a sajtóorgánumban olvasni, amelyik most a valós tények helyett, ártatlanok sárdobálásába kezd. Valószínű azonban, hogy ezekről ott nem szabad írni....
És még valami, a cikk sejtelmesen főszerkesztő közeli munkatársként aposztrofál.
Nekem nincsennek titkaim. Van egy közös gyermekünk Németh Péterrel, akire nagyon büszke vagyok. S a pontosítás végett, Németh Péter nem a Népszava főszerkesztőjeként kapott tízmilliókat, hanem műsorkészítőként. Ezt az egész kerület láthatta, sőt a Fidesz számos vezetője - amíg szükséges volt számukra -, előszeretettel volt a vendége.
Igen a hajdani erzsébetvárosi televízió munkatársai nem a lakájsajtót képviselték, hanem igyekeztek minden oldalt megszólaltatni. Ez ma nem jellemzi a helyi médiát. Az ellenzéknek coki. Élőadás nincs. Problémák a szőnyeg alá söpörve. De azért a Helyi Témának is 70 millió jut egy évre. Ja és a magánélet sem volt terítéken, pedig nyilván minden oldalról lehetett volna találni.izgalmas bulvártémát.
De nem szeretném mélyebben firtatni senkinek a magánéletét, mert tényleg lehet kombinálni például arról, hogy melyik politikus veri a feleségét, vagy ki az, aki a saját neméhez vonzódik, esetleg ki hány szeretőt tart és mennyiért.  Nyilván a politikailag más oldalon álló házastársak esetében is sok mindenről lehet írni. Esetemben nyilván a cikk sejtelmes "közeli" jelzője, valami szégyenteljes kapcsolatra kíván célozni.
Ezt határozottan visszautasítom. A párválasztásban sem a politikai hovatartozás, sem az anyagiak nem befolyásoltak soha. A szívemre hallgattam. S lám az egyik gyermekem apja jobbra húz, a másik meg balra. S ettől nekem szégyenkeznem kellene? A filmjeimet nem ők rendezték, a munkámat nem ők végezték, a kitüntetéseim nem ők kapták. Persze ma Magyarországon egy nővel mindent meg lehet csinálni...

Szégyen és szutyok, amit tisztességtelen módon sugallni kíván a nevemet megemlítő iromány. Felrúgja egy védtelen  gyermek lelki békéjét, aljas módon, politikai szándéktól vezérelve sározza be galádul a szüleit.

Azért pár kérdésem még maradt így a végére...
Emlékszik-e ennek az ominózus lapnak a főszerkesztője, hogy jelen sorok írójának hogyan tett ajánlatot, hogyan alázta meg női és emberi mivoltában a kilencvenes évek elején? Hogyan próbálta rávenni, hogy egy könnyű menetért cserébe munkát kínál neki akkori munkahelyén a rádióban?
Lehet már elfelejtette, lehet hozzászokott a nemtelen módszerekhez... Nem tudom.  Túl lehet ezeken lépni, mert sok szutyok volt, van, lesz a médiában. Javaslom, olvassa Illyést....S jól jegyezze meg: Makulátlan a céda, mocskos a szűz.
Innen is üzenem, hogy büszke vagyok arra, hogy sem a cikket közlő lap főszerkesztőjének, sem hasongerincű társainak nem lettem  sem közeli munkatársa, sem mása.
Tudja, ahhoz férfinak kellett volna lenni, nem csak annak látszani.

2011. augusztus 25., csütörtök

Szutyok

Jártában az ember sokféle szutyokkal találkozik. Van tapadós, heverő, meg mocskolódó szutyok.
Ebben a kerületben, ahol élek, mindennapos az utcán heverő szemét, és nem újdonság, hogy a legnagyobb szemétségek szembejönnek veled. Erzsébetvárostól messze van a béke... Naponta olvashatunk gyanús szerződésekről, teljesítés nélküli kifizetésekről, mutyikról, iskolabezárásról,. De nincsennek kétségeim, hogy azokat, akik megpróbálják nyilvánosságra hozni mindazt, amivel az itt élőknek szembe kell nézni, azokat előbb-utóbb megpróbálják ellehettetleníteni. Tönkretenni, kiéheztetni, eltüntetni. Besározni.
Ezt a saját bőrömön is tapasztalom.
Hivatalosan augusztus 15-től nem vagyok a kerületi televízió főszerkesztő-helyettes és munkatársa. Ez egy megegyezés eredménye. Először is mindazoknak, akik szeretetükkel segítettek átvészelni az elmúlt hónapokat, akik hiányolták és hiányolják a műsoraimat nagyon-nagyon hálás vagyok.
A szeretetre és a támogatásra szükségem is volt, mert hónapokig beteg voltam,  közben felmondtak, majd nem adták ki a kilépő papírjaimat, majd azt állították visszavárnak, majd állításuk szerint nem voltam beteg, illetve eltüntem. Közben nem is tudom miből, de valamiből meg kellett volna élnem...Szóval lett egy megállapodás, mely arcpirítóan kevés az eltöltött sok évért, műsorokért, díjakért. De a gyerekek iskolába mennek, a számlák jönnek, meg enni is kell valamit.
Igen, megpróbáltam és megpróbálom feldolgozni mindezeket, meg azt is, hogy a személyes adataimat bárki nézegethette, hogy eltüntették a műsoraim. S nyilván azt is megpróbálom majd feldolgozni, ha a magánéletemről, vagy a nem létező horribilis fizetésemről  hordanak majd össze hetet-havat a senkiháziak.
Büszke vagyok arra, hogy független voltam és maradtam. De pénzügyekben leginkább lúzer vagyok... Sajnos. Egyet azonban tudok, ha valótlan dolgokat állítanak ismét, akkor nem lesz megegyezés - még  az éhség sem szülheti -, hanem végigcsinálom a pereket.
Ugyanis  kitüntetéses diploma, közel 30 dokumentumfilm és számos kezdeményezés mellett bizony hiába csináltam mondjuk egy hónapban 8-10 adást, vezettem élőműsort, és szerkesztettem, a fizetésem a minimálbér összegében volt meghatározva, illetve e felett egy echós összeg, ami összesen együtt 205 ezer forint volt.  Viszont a táppénzt a minimálbér után kaptam... Mindezt csak a tények kedvéért írom le, és az erről szóló dokumentumokat is közzé teszem majd.

Természetesen nem vertem az asztalt senkinél. Azt hittem a munka önmagáért beszél. Nem hívtam fel azokat az általam tisztelt jobboldali politikusokat sem, akik a vendégeim voltak. Igaz, ők nem azonosulnának ezzel a helyi szinttel, mert nem ezen a szinten vannak. Nem követeltem a baloldaltól sem, hogy álljanak ki értem, s csináljanak ebből a gyalázatos ügyből politikai ügyet. Mert az én ügyem csak részben politikai ügy. Sokkal inkább a kicsinyesség, szűklátókörűség, illetve a törpepolitikusok bosszújának az ügye. Egy stílustalan kirúgás története.
Azt tapasztaltam ugyanis, hogy mindazok, akiknek bűneik az egekig nyúlnak, azokat kezdik ki, akik ártatlanok. A független újságíró meg sohasem jó... Legalábbis a politikusoknak nem jó.
A ma újságírójának az új alapszabályai: Alakulj át mikrofonállvánnyá, kérdezz semmitmondó kérdéseket, ne vitatkozz, bólogass, hallgass vagy hazudj, fúrd ki a másikat az állásából, csinálj álriportot, add ki az informátorod. De a legeslegfontosabb! LEGYÉL HŰ KATONÁJA A PÁRTNAK.
Válassz, vagy sajtó, vagy szabadság. Ha az utóbbit választod, irány az utca. Kurva vagy utcaseprő ez az alternatíva? Esetleg készülj a halálra?
A napokban azt hallottam, hogy most, hogy belementem a megállapodásba, készüljek fel egy lejárató kampányra személyem ellen. Ne csodálkozzak, ha leírják milliókat kerestem, esetleg X vagy Z a haverom, a szeretőm, a mittudoménkicsodám volt. Hogy kaptam lakást, házat, kocsit meg miegymást.
Tisztelettel jelentem: semmit nem kaptam. Se lakást, se házat, se kocsit. (Nem is tudok vezetni...)
Nekem nincs másom, csak a becsületem.
Az utcán a szutyok meg egyre nő. Van itt miről írni.
A fák is állva halnak meg....








2011. augusztus 15., hétfő

Kíváncsi vagyok...

Kíváncsi vagyok, hogy hány "szóbeli" tanácsnoka van ma Erzsébetvárosnak? Kíváncsi vagyok, mennyiért osztják itt az észt?
A mai naptól - ha minden igaz -, nem vagyok többé a helyi televízió munkatársa.
Történetem közismert.
Hiszem, lesz egyszer majd ismét hiteles lesz a tájékoztatás. Hiszem, hogy azokat,akik ma hóhér szerepre vállalkoznak, leváltja majd a nép...A bűnök, melyeket elkövetnek, szégyenként örökre rajtuk marad.
Emlékezz:
Janikovszky Éva iskola
Kamilla Kft.
helyi sajtó
Klauzál tér
az ártatlanul elbocsájtottak
az utcára kerülők

2011. augusztus 9., kedd

Nem lehetünk bűnrészesek!

Szeretném tudni, honnan gyűlik a pénz a politikusok zsebébe!
Szeretném tudni, amiért mást ellen eljárást folytatnak, miért nem vonatkozik a hatalmon lévőkre!
Szeretném tudni, miért a kettős mérce!
Szeretném tudni, miért irtották ki a kerületünk számos terén a virágokat!
Szertném tudni, miért kell utcára kerülnie a kerekesszékesnek!
Szeretném tudni, mennyivel nőtt a tanácsadókra, az ügyvédekre kifizetett közpénz összege!
Szeretném tudni, miért volt a hatalmas razzia a Klauzál téren!
Szeretném tudni, miért zárnak be szemrebbenés nélkül iskolákat!
Szeretném tudni, miért mondott le a csepeli kisebbségi önkormányzat elnöke!
Szeretném tudni, miért tartozik Szekszárdnak a pécsi püspökség!
Szeretném tudni, miért zárták be Kaposvárott a könyvtárakat, az iskolákat!
Szeretném tudni, miért veszélyezteti a hatalom az alapvető emberi jogokat!
Szeretném tudni, miért feketelistáznak!
Szeretném tudni, miért csapták be a szavazókat!

Gernot Erler német politikus a múlt héten nyilatkozta Magyarországról:
Aki hallgat azzal kapcsolatban, ami Magyarországon történik, bűnrészessé válik.

2011. augusztus 7., vasárnap

Hova tünt a sok virág...

A Klauzál téren kiírtották a virágokat. Van helyette éjszakai razzia. Nappal nézheted az ürüléktől bűzös helyet. Kiszáradt növények, szeméttől körbevett padok. Sötét van itt. Hiába süt a nap. Éhes és diszkrét koldusok meg kenyérre kolduló családanyák. Szomorú magányos öregek és kiábrándult fiatalok. Ez egy új viág. Lélekteklen.. Ha hallgattál a szívedre, verheted a fejed a cementbe. Néha villog a vaku. Szépet mutat a tv. Kár, hogy a valóság csúf és rideg. Láss, ne csak nézz!

2011. augusztus 2., kedd

Megfigyelt és elnémított munkavállaló, korrupciós kockázat növekedése - a TASZ és K-Monitor közös álláspontja a Munka Törvénykönyv tervezetéről

Kedves barátaim!
Ez a TASZ MAI SAJTÓKÖZLEMÉNYE, és a közös gondolkodás fontossága érdekében szeretném, ha elolvanátok!

Megfigyelt és elnémított munkavállaló, korrupciós kockázat növekedése

- a TASZ és a K-Monitor álláspontja a Munka Törvénykönyv tervezetének egyes rendelkezéseiről
A Nemzetgazdasági Minisztérium által társadalmi egyeztetésre bocsátott Munka Törvénykönyvének tervezete (továbbiakban: Tervezet) alkotmányellenesen korlátozná a munkavállalók személyes adatainak védelmét és a véleménynyilvánítás szabadságát. Ezen felül a Tervezet megnehezítené a közérdek sérelmét eredményező munkáltatói visszaélések feltárását.
1. A munkahelyi adatvédelem a személyes adatok védelmének kritikus területe. A Tervezet szabályai az alapjogvédelemmel szemben egyértelműen a munkáltatói érdekek védelmére helyezik a hangsúlyt. A Tervezet lehetővé tenné a magánélet technikai eszközökkel történő megfigyelését a munkaviszonnyal összefüggő, ám munkaidőn túli és munkahelyen kívüli magatartás ellenőrzése céljából.

2. A korrupció elleni fellépés és a közérdekvédelem egyik fontos eszköze a közérdekű bejelentések megtételének joga, és ehhez kapcsolódóan a munkavállaló munkahelyi státusának a védelme. A Tervezet amunkáltatók közérdekkel ellentétes magatartásának feltárását nehezíti a titokvédelmi kötelezettség elnagyolt szabályaival.

3. A Tervezet alkotmányellenesen szűkíti a munkaviszonnyal összefüggő szabad véleménynyilvánítást. A „munkáltató helytelen megítélésére alkalmas”, illetve a „munkaviszony céljaival” ellentétes tartalmú vélemények tilalma szükségtelen és aránytalan korlátozást jelent. Ebből a szabályozásból következően például a multinacionális cégnél dolgozók nem fogalmazhatnak meg multinacionális cégek befektetéseit ellenző véleményt.

„Magyarországon a közérdekű bejelentők védelme még mindig nem megoldott, a Tervezetben foglaltak sajnos csak tovább rontanák a helyzetüket. A Tervezet ebben a formájában nem segíti a korrupció elleni fellépést - nyilatkozta Léderer Sándor, a K-Monitor vezetője.

„A munkahelyen és munkaidőben indokolt alapjog-korlátozást a Tervezet kiterjesztené a magánéletre is, ahol ilyen jellegű szabályoknak nincsen keresnivalójuk.” – mondta Hüttl Tivadar, a TASZ adatvédelem és információszabadság programvezetője.
Amennyiben az üggyel kapcsolatban bármilyen kérdése van, kérjük, hívja

Hüttl Tivadart, a TASZ Adatvédelmi és Információszabadság Programvezetőjét a 06-30-341-69-27-es telefonszámon vagy
Láderer Sándort, a K-Monitor vezetőjét a 789-5005-ös telefonszámon

Kérjük, a rendelkezésére álló eszközökkel segítse elő, hogy az ügyről minél többen tudomást szerezhessenek!

dr. Dénes Balázs elnök s.k
Társaság a Szabadságjogokért